18 tips om te eten als een local in Barcelona

Yoghurt is niet geschikt als ontbijt. Omeletten zijn voor het avondeten. Espresso na de maaltijd. Servetten niet op schoot… Deze en vele andere gebruiken maken al acht jaar deel uit van mijn Spaanse lunchtraining.

Ik ben nog steeds geen expert, maar hier zijn enkele tips om te eten als een local in Barcelona:

8 uur: Eerste ontbijt

wanneer ontbijt je? 8 uur ’s ochtends? Ontbijt zoals hobbits in Barcelona. Om 8 uur ’s ochtends eet je “First Breakfast”, wat misschien niet veel meer is dan koffie met melk of warme chocolademelk.

10.00 uur: Tweede ontbijt

Rond 10 uur je eet “Second Breakfast”, dat meestal een sandwich of een bocata / bocadillo is. Welk soort? Ham. Of misschien kaas. Het brood is een baguette, gepureerd met tomaat en besprenkeld met olijfolie. Je kunt nog een koffie drinken, een Coca-Cola, misschien zelfs een glas wijn! Hé, het is 10 uur. en op elk moment na 7:30 is het wijntijd, heb ik gelijk?! (Ik verzin dit. Het is geen wijntijd… maar je zult mensen rode wijn zien drinken bij het ontbijt.)

Vergeet pannenkoeken of eieren en gebakken bonen met spek. Het staat niet op het lokale menu. (Natuurlijk, als je een Amerikaans, Engels of Australisch ontbijt in Barcelona wilt, heb ik enkele tips.)

Zie ook mijn gerelateerde artikel over ontbijten in Barcelona, ​​inclusief mijn favoriete lokale plekjes.

12 uur… wat is het? heb je honger Jammer. Alleen lunch om 14.00 uur.

14:00 uur: lunch

Als het een doordeweekse dag is, zullen de lokale bevolking in Barcelona een van de volgende drie dingen doen: naar huis gaan tijdens hun lunchpauzes van twee uur; eet Tupperware die ze van huis heeft meegenomen op een bankje in het park; ga naar een lokale bar of restaurant voor een Menú del Día, een van de beste uitvindingen van Spanje.

Een paar punten om rekening mee te houden als je gaat dineren in Barcelona:

• Menu del Dia: Als je wilt eten als een local, zoek dan een restaurant dat een Menu del Día serveert voor € 10. Je krijgt drie gangen en wijn. Het is een koopje en een goede manier om te tanken voor een dagje sightseeing. Dezelfde Menú del Día-maaltijd ’s avonds kost je twee keer zoveel.

Eet vroeg: Als je om 13.00 uur komt of 13.30 uur, heb je meer kans om een ​​tafel te krijgen.

Wijn: Het is sociaal aanvaardbaar om wijn te drinken bij de lunch en weer aan het werk te gaan. (Vraag me niet hoe men zich na een stevige lunch met wijn op meer dan Facebook kan concentreren.)

Bestellen: Soms vraagt ​​de ober je meteen om te bestellen. Dit omvat uw voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, dus wees voorbereid om te beslissen.

werkdagen: Labor Day Lunch is een maaltijd voor de arbeidersklasse, dus de service is meestal veel sneller.

Servet positie: U hoeft geen servet op uw schoot te leggen. Je kunt het naast je bord plaatsen.

Ik moet gaan: Als je de aandacht van de ober niet krijgt en wilt betalen en vertrekken, kun je meestal naar de bar gaan en vragen om te betalen.

Je krijgt brood. Als je voor je maaltijd eet, zie je eruit als een guiri (buitenlander)… maar laten we eerlijk zijn, je zult er waarschijnlijk nog steeds uitzien als een guiri, dus ga ervoor! Als ik honger heb, eet ik brood en alles waar ze me mee helpen.

Koffie in de middag: U zult merken dat niemand na een maaltijd een grote koffie met melk bestelt. Het was iets waar je even aan moest wennen. Een Catalaanse vriend vertelde me dat ’s middags een grote kop koffie drinken te moeilijk is. Redelijk. Dus de oplossing is om een ​​espresso of een cortado te bestellen, dat is espresso met melk. Als het buiten warm is, bestel ik een cortado con hielo, een espresso met melk over ijs. Prachtig.

Tips: In Barcelona wordt geen fooi verwacht. Als je iets wilt achterlaten, laat dan wat munten achter. Het is ongebruikelijk om 10 procent te laten. Ik weet dat het moeilijk is om geen fooi te geven als je uit een land komt waar het gebruikelijk is. Het kostte me drie jaar om te stoppen met fooien.

17.00 tot 19.00 uur: Kauwen

5-7 uur en snacktijd. Het kan bijna alles betekenen. Helaas geven de meeste bars in Barcelona geen gratis Spaans bij het bestellen van Spaans. In andere delen van Spanje volgen ze deze traditie, en dat komt goed van pas om 18.00 uur. verfrissend

Je ziet de lokale bevolking bier, thee, andere koffie en frisdrank drinken. Een essentiële snack in Barcelona zijn olijven of een bord “bravas” (pittige aardappelen) of een zak chips met een drankje. Mijn favoriete snack is een glas witte wijn, wat bokerones (witte ansjovis) en een bord groene olijven.

Bekijk mijn gerelateerde berichten over 5 bars die je niet mag missen in Barcelona.

9-22 uur (begin): Diner

Spanjaarden hebben niet de neiging om grote diners te eten, tenzij het een speciale gelegenheid is. Een paar dingen om te onthouden over la cena:

• Tijd: Als je voor 20:30 of 21:00 uur een tafel reserveert, ben je de enige in het restaurant. Veel restaurants gaan zelfs pas om 20.30 uur open voor de dinerploeg.

• Laat opblijven: Als je doordeweeks wordt uitgenodigd voor een etentje met een groep Spaanse vrienden, ga er dan niet vanuit dat het feit dat ze de volgende dag werken, hen ervan weerhoudt om tot 4 uur ’s nachts weg te blijven. Plezier gaat boven verantwoordelijkheid en eten en vrienden komen op de eerste plaats.

• De rekening splitsen: In een groep wordt u gevraagd om de cheque gelijk te verdelen, of iemand telt af tot op de cent om te zien hoeveel elke persoon verschuldigd is. Het hangt echt af van de mensen met wie je eet.

• Cocktails voor het diner? Cocktails voor het diner worden meestal niet geconsumeerd. In de VS kan ik bijvoorbeeld een gin-tonic drinken met een vriend en dan uit eten gaan. Niet zo in Barcelona. Mixdrankjes en cocktails zijn voor na het diner terwijl u geniet van de club. Drink bier om je dorst te lessen voor het avondeten.

• Nogmaals, niemand geeft echt tips. Als ik een paar euro over heb van een groepsmaaltijd, heb ik de neiging om het aan de ober over te laten in plaats van te proberen het gelijk te verdelen over de gasten.

Tot slot, in het weekend lopen de restaurants vol met gezinnen die genieten van lange wijndiners. Het is niet ongebruikelijk om drie of vier uur aan de lunch te besteden. Neem daarna een siësta.

Zoals ze in het Catalaans zeggen, Goede winst!