5 gratis manieren om een ​​zonnige dag in Dublin door te brengen

Als de lucht blauw is in Dublin, geniet iedereen van de kostbare zonneschijn. Als je in een museum inbreekt, voel je je alleen maar ongemakkelijk en schuldig omdat je geen misbruik hebt gemaakt van de situatie. Hier zijn vijf buitenplekken om te wandelen, kijken of ontspannen in Dublin als het weer het toelaat.

1. Loop rond Trinity College

Voel je weer student en verken de campus van een prestigieuze Ierse universiteit. De gebouwen hebben een prachtig Georgisch ontwerp en als de zon schijnt, is het een geweldige plek om mensen te kijken. Veel groepen gidsen komen en velen betalen om het Book of Kells te controleren. Maar sla die tirade over, pak een goedkope koffie in het campuscafé en ga buiten zitten met de studenten. Het is perfect om naar sappige universiteitsroddels te luisteren!

2. Lunch bij Stephen’s Green

St. Stephen’s Green is een mooie, gezellige en degelijke tuin met alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje in het park. Een prachtig prieel, een sprankelend beekje en een kleurrijke collectie tulpen zullen je humeur opfleuren. Er zijn veel paden en het is een geweldige plek om even op adem te komen.

3. Busking en mensen kijken in Temple Bar

Er is geen tekort aan artiesten gedurende de dag en tot in de vroege avond in Temple Bar. Van traditionele folk en bluegrass tot vrouwelijke soul en funky blues, het is onmogelijk om geen muzikaal talent tegen te komen in de straten van Temple Bar. Toegegeven, het gebied is toeristisch, maar je munten worden goed besteed aan de mensen die de straten vullen met muziek. Ga op de nabijgelegen trede zitten en blijf een tijdje hangen.

4. Walk of Fame op O’Connell Street

Het op en neer lopen van deze winkelstraat kan chaotisch zijn, maar je kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van de stad door de vele standbeelden die langs de straat staan. Er is een 120 meter hoge torenspits die de belangrijkste ontmoetingsplaats van de stad is, evenals een bronzen standbeeld van Daniel O’Connell, een patriottische figuur van katholieke emancipatie. Een standbeeld van James Larkin symboliseert de voortdurende aanwezigheid van vakbonden in Ierland, terwijl in het zuiden een standbeeld van schrijver James Joyce staat. Voeg Charles Parnell en Father Theobald Mathew toe aan de mix en je hebt een geweldige wandeling door de geschiedenis van Dublin.

5. Sint Patrick’s Park

Saint Patrick, de man die het katholicisme naar Ierland bracht, heeft een enorme kerk gebouwd ter ere van hem. Hoewel het je € 5 kost om binnen te komen, is het park rond de noordkant gratis en krijgt het veel zon. De lokale bevolking haalt meestal papier of snacks uit de nabijgelegen Spar-supermarkt en laat hun kinderen rondrennen in het gezinsvriendelijke gebied. Kies een plek bij de fontein of bij de muren van de enorme kathedraal en maak wat tijd vrij voordat je naar Temple Bar gaat.

BONUS: Zaterdag openluchtvoedselmarkt in Temple Bar van 10.00 tot 18.00 uur. waar de goedkoopste snacks in de stad worden geserveerd – vers en lokaal voor bezoekers die hongerig zijn naar een hapje gebakken goederen, oesters, cider en meer.