5 tips om veilig en goedkoop het Amsterdamse uitgaansleven te betreden

Amsterdam heeft een bruisend nachtleven met een “voor elk wat wils” mentaliteit. Er zijn honderden bars en cafés, geweldige nachtclubs en muziekpodia, en een lange lijst van zomerfestivals. Maar als u niet oppast, kunnen de kosten voor alles snel oplopen, van drankprijzen en belastingen tot taxi’s naar uw hotel. Om uw tabblad klein te houden, volgen hier 5 tips om u te helpen geld te besparen op een avondje uit in de stad.

1. Wijn en bier, wees niet bang

Net als de rest van Europa, van Berlijn tot Londen, is cocktailcultuur een nieuw fenomeen in Amsterdam en duur in een gewone coffeeshop. Bier en wijn zijn gewone bestellingen en kosten maar een paar euro.

Als je een biermens bent, blijf dan uit de buurt van pintbestellingen. Als je in Amsterdam drinkt, is groter niet beter, en de gemiddelde Nederlandse pilsener verliest zijn frisheid na elke maat boven de 0,33 cl. Als je een huis vino gaat bestellen, is dat meestal een lekkere Franse of Spaanse wijn die soepel en makkelijk drinkbaar is.

2. Trams versus taxi’s

Trams en dagbussen stoppen rond middernacht – ook in het weekend. Dit maakt taxi’s de enige optie bij terugkeer van een avondje uit. Nachtbussen zijn ook beschikbaar, maar niet erg praktisch voor bezoekers die in het stadscentrum verblijven.

Als je veilig terug kunt fietsen naar je hotel of hostel, wees dan voorzichtig en voorzichtig. Anders, ken de route die u moet nemen voordat u nuchterheid laat glippen. De terugkeer van de tram betekent in ieder geval een vroege nacht. Het uitgaansleven in Amsterdam kan al vrij vroeg beginnen, dus rond middernacht bellen is niet het einde van de wereld.

3. Clubs reisden minder

De uitgaanscentra van Amsterdam zijn het Rembrandtplein, het Leidseplein en de Wallen. Je vindt hier veel kleine clubs, de meeste die voorbijgangers lokken met drankjes en een speelse lichtstorm naar binnen.

Hier is mijn grote tip voor clubs in Amsterdam: u zoekt een club, de club zoekt u niet. De betere clubs van Amsterdam, zoals Trouw, bevinden zich zowel aan de rand van de feestpleinen als in het stadscentrum. Wees bereid om ongeveer 20 euro uit te geven voor toegang, bier en wijn rond de 3-4 euro, cocktails twee keer zoveel. En ben van plan om het mee naar huis te nemen voor nog eens 20 euro, aangezien de Amsterdamse clubs in het weekend rond 5 uur ’s ochtends sluiten.

4. Liefhebbers van livemuziek moeten klein denken

Amsterdam heeft een prachtige uitstraling die elke avond nationale en internationale artiesten naar de stad trekt. Als je geluk hebt, host Paradiso of Melkweg je favoriete band voor een lagere prijs en in een meer intieme setting dan thuis.

Kleinere locaties zoals Winston Kingdom, Bitterzoet en Sugar Factory organiseren ook indrukwekkende maandelijkse programma’s tegen een lagere prijs, maar de stad heeft natuurlijk volop gratis entertainment. Plaatsen als Mulligan’s Irish Pub op het Rembrandtplein, Jazz Cafe Alto op het Leidseplein en Cafe Skek bij het Centraal Station bieden bijna elke avond gratis muziek.

5. Mix coffeeshops niet met coffeeshops en clubs

Laten we eerlijk zijn, feesten in Amsterdam is makkelijk te overdrijven. Van sterke Belgische bieren tot zware marihuanahits en paddo’s, je ondeugd(en) kunnen hier amok maken. Om de avond leuk en veilig te houden, moet u uw feestartikelen niet door elkaar halen.

Ken de basis. Ten eerste begint bier in Amsterdam bij 5 procent alcohol per volume en kan gemakkelijk 9 procent bereiken als het in Belgische ales wordt gedompeld. Houd je feesten gematigd en je zult meer (en levendiger) kunnen genieten van de Amsterdamse kroegcultuur.

Ten tweede veroorzaakt het roken van wiet terwijl je dronken bent bij veel mensen black-outs en braken. We weten allemaal dat veel domme ideeën geweldig klinken als je drinkt, en dit is er een van.

Ten derde, gebruik cannabis met zorg. De kracht van een spacecake is gelijk aan vier tot vijf joints en de hoge tonen kunnen meer dan 24 uur aanhouden. Degenen die cannabis in een coffeeshop willen kopen, moeten zorgvuldig onderzoeken wat ze kopen. Veel cafés in Amsterdam zijn betrapt op het toevoegen van chemicaliën en andere stoffen aan hun producten om het een betere deal te laten lijken.

Houd er ten slotte rekening mee dat elke harddrug die zijn weg vindt naar Nederlandse clubs illegaal is, niet gereguleerd door de overheid en dat de gevolgen ernstig zijn. Veel plezier maar wees veilig!