Barcelona’s beste boekwinkels en leeslijst voor reizigers

Herinner je je het goede oude gedrukte boek en de winkels die ze verkochten? Vóór YouTube, Vine, Facebook en smartphones waren boeken onze belangrijkste vorm van entertainment en de beste manier om nieuwe plaatsen te leren kennen. Als je nog steeds van papier tussen duim en vingers houdt, is de bloeiende boekenscene van Barcelona een geweldige manier om een ​​idee te krijgen van de stad. Deze boekwinkels zijn meer dan alleen winkels, maar ook sociale knooppunten, die reizigers een onderbreking bieden van de gebruikelijke bezienswaardigheden en een kans bieden om met de lokale bevolking te communiceren terwijl ze door de schappen snuffelen.

We hebben ook een lijst samengesteld met de beste boeken over Barcelona voor mensen met een beperkt budget om iets te lezen in de trein of in hun hotelkamer om een ​​van Europa’s grootste steden beter te begrijpen.

Altaïr
Gran Via Corts Catalanes, 616

Dit is de plek voor reisgidsen, reisromans, reisbenodigdheden en het ontmoeten van medereizigers in Barcelona. Zoals bij alle winkels op deze lijst, zijn de meeste boeken hier in het Catalaans of Spaans, maar je zult ook wat Engelse goodies vinden. Het prikbord van Altaïr stelt reizigers in staat om andere mensen te ontmoeten die alleen de wereld over reizen en gezelschap willen. Ik sta altijd versteld van hun lijsten en heb een vriend die op exotische reizen ging nadat hij mensen had ontmoet via het bestuur van Altaïr. Je weet maar nooit!

Laie
Pau Claris 85

Er zijn nogal wat filialen van deze boekhandel in de stad. Mijn favoriet is Pau Claris in Cafe Laie. Zo bezoek je: blader door de boekhandel, pak een boek dat je opvalt en lees het boven met een kop koffie.

FNAC

PL. Catalonië 4

Groot en zeker geen indie, maar toch het vermelden waard vanwege de enorme selectie Engelse titels en frequente speciale evenementen. Wil je de beste strandverkoper? Je kunt het hier vinden. Ook is FNAC gemakkelijk te vinden. Het is gelegen in Plaza Catalunya, in het stadscentrum. Naast boeken hebben ze muziek, techniek, een café en een handige concertticketbalie. Bekijk ook hun kalender, want ze organiseren vaak kunsttentoonstellingen, bieden gratis concerten aan en nodigen auteurs uit om in de winkel te lezen.

La Central
Elisabeth, 6 jaar oud

Een uitzonderlijke keuze voor kunstboeken en hipster stadsgidsen is La Central. Met verschillende winkels in Barcelona en Madrid, zou je minstens een paar uur moeten besteden aan het doorbladeren van hun aanbod. Ik raad de winkel El Raval aan.

Aanbevolen Barcelona-metingen

Nu je weet waar je reisgidsen, romans en non-fictie kunt krijgen, is het tijd om een ​​boek uit de kast te pakken en over Barcelona te lezen. Hier zijn enkele titels die ik in min of meer chronologische volgorde aanbeveel. Bekijk voor of tijdens je reis naar Barcelona de volgende publicaties om een ​​meer diepgaand inzicht te krijgen in de stad.

Beginnen met: Kathedraal van de Zee Ildefonso Falcones voor wat historische fictie.

Probeer het dan: “Schaduw van de wind” Carlos Ruiz Zafónto om te begrijpen hoe de Gotische wijk en Tibidabo eruit zagen. Nogmaals, dit is dramatische fictie en een bestseller.

Volgende: “Toen ik op een midzomerochtend uitging” dat is een prachtig geschreven biografie van Laurie Lee.

Tot slot enkele klassiekers: Hemingway Fiesta: De zon komt ook opOrwell “Hommage aan Catalonië”een must read, en door Richard Wright “Heidens Spanje” voor een andere aanpak.