Een goedkoop bezoek aan de wijk El Born van Barcelona

Barcelona heeft geen gebrek aan buurten om uit te kiezen, elk met zijn eigen sfeer en beleving. Vandaag wil ik je met onderstaande foto’s en tips kennis laten maken met El Born, een van mijn favoriete urban hoods.

• Bekijk ook de volledige lijst met buurten van Barcelona in onze stadsgids.

Waar te eten

De Santa Caterina-markt is een van de mooiste van de stad. Ik vind het beter dan La Boqueria. Hier vindt u seizoensgebonden gerechten, bakkerijen en bars. Je kunt het van buiten niet missen, het is een enorm bouwwerk met een golvend dak.

wat te drinken?

Geniet van een glas wijn in de La Teca Bar van Vila Viniteca. Ze bieden een brede selectie Spaanse wijnen, koude tapas en kazen (meer dan 300 soorten kaas!).

Wat te zien

De kerk van Santa Maria del Mar is adembenemend, zelfs als je niet zo van religieuze architectuur houdt. Sommige mensen vinden het mooier dan de kathedraal… Kijk eens binnen en oordeel zelf.

Waar te lunchen

Binnen lunchen of dineren Salero-restaurantdie seizoensgebonden mediterrane gerechten serveert.

Gaan wandelen

Barcelona is een beloopbare stad. Er zijn balkons om op uit te kijken, architectuur om over na te denken, tal van winkels om te winkelen en geweldige mensen die kijken om wat beweging te krijgen. Loop ongeveer een uur door het doolhof van straatjes van El Born om er een idee van te krijgen.

Eet een snack

Drink een kopje koffie en een lekker hapje bij Cafe del Born Nou. Zoek een zitplaats binnen of zoek hun terras op.

Waar te verblijven

Hotel Banys Orientals en Hostal Nuevo Colon bevinden zich in El Born en worden aanbevolen als uitstekende waarden.

En mis het niet…

Alle geweldige straatkunst in de omgeving.