EU-vluchten staan ​​nu mobiele apparaten toe, BA eerst de poort uit

Er is groot nieuws uit Europa voor frequent flyers die gewoon niet kunnen vliegen zonder hun iPhones, iPads en andere mobiele gadgets. Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) heeft aangekondigd dat het passagiers in staat zal stellen hun persoonlijke elektronische apparaten (PED’s) zoals tablets, e-readers, mp3-spelers en zelfs mobiele telefoons te gebruiken tijdens alle fasen van een vlucht, inclusief opstijgen en landen. . Net als met de ontwikkelingen in de VS die we vorige maand meldden, moet er nog iets komen. Voor vluchten moet je je apparaten in “vliegmodus” of “vliegtuigmodus” zetten, dus voorlopig zijn we in ieder geval veilig voor een vliegtuig vol telefoon- of VoIP-gesprekken. Het kan zijn dat je nog steeds een gesprek met je partner moet voeren, maar je hoeft in ieder geval niet te luisteren naar hun gesprekken met iemand aan de andere kant van de lijn.

In Europa zal elke luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk zijn voor het uitfaseren van het gebruik van PED’s op hun vluchten, wat betekent dat er in de komende maanden veranderingen te verwachten zijn. Gelukkige reizigers kunnen net op tijd voor het vakantiereisseizoen van dit jaar profiteren van de nieuwe verordening.


En dit is gewoon hier:
British Airways heeft aangekondigd dat het de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa is die het gebruik van mobiele apparaten vanaf het instappen tot de uiteindelijke ontscheping toestaat. Ze schatten dat passagiers 30 minuten extra gebruikstijd van het apparaat krijgen. Hun nieuwe regels treden vandaag in werking, dus als u aan boord gaat, pak dan uw tablet en vier dit historische moment eerst. Als je ander nieuws hoort over Europese luchtvaartmaatschappijen die de nieuwe regels gaan toepassen, laat het ons dan weten!