Hamburg: boottochten voor elk budget

Met zijn uitstekende ligging aan de Elbe, zijn status als grote havenstad, de verschillende kanalen die door de stad lopen en de grote Alstermeren, kunt u er zeker van zijn dat Hamburg volop mogelijkheden biedt om de stad vanaf het water te verkennen.

Goedkope reizen

Er zijn veel veerboten die over de Elbe varen in het vervoersnetwerk van de stad, wat betekent dat u zo vaak als u wilt van deze waterwegen kunt afstappen voor de prijs van een vervoersdagkaart.

De klassieke tour is #62 naar Finkenwerder, een gebied met een klein dorpsgevoel dat leuk is om te voet te verkennen voordat je met de veerboot terugkeert naar het vasteland – of maak een tocht van een halve dag met een lunchpakket of diner. De veerboot stopt langs de kust en geeft u de mogelijkheid om langs het strand te wandelen of te genieten van een biertje of een broodje vis van de kleine restaurants aan het water, wat een geweldig tijdverdrijf is bij mooi weer.

Veerboten vertrekken elke 15 minuten vanuit Landungsbrücken.
Totale reistijd: een uur.
Prijs: dagkaarten vanaf € 5,80.

Ulster Cruises

ATG biedt het hele jaar door grote rondleidingen rond Ulster. Als u liever een korte rit maakt, kunt u voor het station betalen; koop anders een retourticket of een dagpas.

Cruises vertrekken vanaf S-/U-Jungfernstieg.
Prijs: retour € 8,50, dagkaarten € 12.

Rondvaarten

ATG biedt ook uitgebreide versies van zijn Alster-tours, waaronder een extra excursie van een uur door het kanaalsysteem van Hamburg.

Geopend van maart tot oktober.
Prijs: 18€.

Bij mooi weer kunt u echter een kleine boot huren – een kano of zelfs een zwaanvormige peddel – om de grachten in een langzamer tempo te verkennen. Probeer Bootsvermietung Dornheim Winterhude; prijzen beginnen vanaf slechts € 9 per uur voor een tweepersoonsboot. Dichtstbijzijnde station: U-Saarlandstrae.