Het meeste zou ik in Amsterdam betalen voor…

Het is moeilijk om toeristen te zien die te veel geld uitgeven om alledaagse voorwerpen in Amsterdam te kopen (vaak in het centrum ervan). Als ze maar wisten wat ze zouden moeten betalen!

Dit is geen “perfecte Amsterdamse wereld” prijslijst. Dit zijn in feite de prijzen die u in de Nederlandse hoofdstad kunt verwachten voor alledaagse reisartikelen. Als u iets meer betaalt dan wat ik vermeldde, is dat prima. Als je dubbel betaalt, word je meegenomen voor een ritje!

Het meeste zou ik in Amsterdam betalen voor…

1. Koffie: €2

Doe geen moeite met chique coffeeshops en speciale coffeeshops. Klik op authentieke Hollandse bruine repen voor een klassieke koffie met een koekje erbij. (Dit is mijn favoriete coffeeshop.)

2. Croissant: minder dan €1

Kom langs bij Albert Hein Grocery voor vers gebakken producten, van ham- en kaascroissants tot pain au chocolat en meer.

3. Verse jus d’orange: € 2,50

Nogmaals, kruideniers bieden meestal vers geperst vruchtensap aan, hoewel buitenmarkten zoals de Albert Cuypmarkt en Dappermarkt sap ter plaatse zullen laten maken.

4. Bier: € 2,30

Er is hier genoeg bier, en als je niet kieskeurig bent, kun je kleine pinten voor minder vinden 2. Door meer te betalen dan 3 betaalt te veel voor een Pilsner. (Hier is een lijst van mijn favoriete bierbars in Amsterdam.)

5. Wijn: € 2,30

Huiswijn kan bijna net zoveel kosten als bier in een gemiddeld glas; Het hangt af van wat er beschikbaar is en wat je smaakpapillen zijn.

6. Cafétoast: € 3

Gegrilde kaas, ham en kaas of een broodje kaas en tomaten is een veel voorkomende snack die wordt aangeboden in cafés en bars. Goedkoop en lekker! (Vraag naar de ketchup.) Zie ook mijn lijst met andere favoriete goedkope snacks.

7. Fiets: €40

Degenen die een fiets willen kopen, moeten online duiken, want listingsites zoals Craigslist en MarktPlaats bieden gebruikte klassieke oma-fietsfietsen tegen lage prijzen.

8. Fietsverhuur: €7 per dag

Helaas hebben de meest populaire fietsverhuurbedrijven de neiging om het meest in rekening te brengen. Probeer het eens en verken uw opties. Mom en pop verhuur (zoals StarBikes) bieden geweldige aanbiedingen.

9. Films: € 7,50

Conventionele theaters zijn duur, maar trakteer uzelf op onafhankelijke bioscopen zoals Kriterion, Studio K of Het Ketelhuis en word beloond met goedkopere ticketprijzen.

10. Concert: €15

Concerten in Amsterdam kosten misschien helemaal niets, maar zelfs populaire bands op tournee verkopen tickets voor de helft van de prijs die je in de VS zou betalen.

11. Ansichtkaart: GRATIS

Kijk uit naar leuke, grappige en gratis ansichtkaarten die klaar staan ​​om opgehaald te worden in de schappen naast de badkamers van cafés, bars en musea.

12. Diner voor twee (inclusief drankjes): €30

Ga voor de beste deals naar opkomende wijken als Oost, Oude West en Westerpark en vermijd het centrum, de Jordaan en De Pijp. (Lees mijn suggesties voor eenvoudige manieren om op voedsel te besparen.)

13. Coffeeshop joint: € 3

Koop nooit willekeurig in het stadscentrum en doe altijd je huiswerk om de beste niet-toeristische cafés te vinden die de veiligste deal bieden. (Verward?)

14. Cocktail: € 5

Kijk uit voor speciale “cocktailavonden” en happy hours voor deals, van Café Cuba op de Nieuwmarkt tot Café Roest in het oosten.

15. Hotelkamer: €65

Het komt erop neer dat je nooit genoegen neemt met iets te duurs op de Dam of de Wallen. Hoewel het oudste deel van de stad charmant klinkt, is het de 16e eeuw de gebouwen zitten vol problemen (en de kamers hier kosten meer). Bekijk onze budget hotelaanbevelingen in Amsterdam.

16. Entree museum: € 8 – € 10

De must-sees kosten meer, maar kleinere musea zoals FOAM, Hortus Botanical Gardens en het Amsterdam History Museum zijn geweldige alternatieven voor € 10 of minder. (Zie ook mijn lijst met 5 gratis musea in Amsterdam.)

17. Taxi: €5

Een hut delen met een groep is goedkoop. Een taxi naar huis alleen kost altijd meer. Betaal je meer, dan kun je beter de tram nemen voor € 2,80 of de nachtbus voor € 4,50.

18. Flessenwater: .30

Nogmaals, supermarkten hebben het goedkoopste eten en drinken in Amsterdam. Flessenwater kan speciaal worden gemarkeerd bij de kiosk voor € 2!

19. Vervoer naar de luchthaven: € 3,90

Dit is de prijs van een enkeltje treinkaartje van bijna elk station in Amsterdam naar Schipoli, en de reis duurt minder dan 20 minuten. (Lees ook mijn tips om effectief te navigeren op Schiphol.)

20. Paraplu: niets

Een paraplu kopen in Amsterdam betekent meestal betalen om snel iets weg te gooien. Blijf bij een lichte regenjas.