“Het seizoen voor deze 5 kerstmarkten in Berlijn

Als het einde van november nadert, beginnen drukke elfen in heel Berlijn minidorpen te bouwen van houten huizen, en de stedelingen worden bang voor glühwein en geroosterde kastanjes. In december hebben nieuwe bewoners hun intrek genomen, hun waren fleurig uitgestald en hun huisjes geopend voor zaken – het kerstmarktseizoen is in volle gang!

Hier is een kort overzicht van enkele van de meest betaalbare markten in de binnenstad en enkele ideeën om u te helpen betaalbare geschenken te vinden:

Gendarmenmarkt: leuk entertainment voor de goedkope prijs

Het is de enige markt waar ik ooit ben geweest met een toegangsprijs van slechts € 1. Dit financiert een entertainmentscene met regelmatige shows en gekostumeerde figuren die over de markt zwerven en plezier en gelach verspreiden. Deze markt heeft veel grotere winkels die naast de markten ook overdekte winkels bieden, en verschillende restaurants bieden ook zitplaatsen binnen.

Alexanderplein: dubbel plezier, dubbel plezier

Alexander Square Square zelf heeft een heel typische markt, vol goedkope marktgoederen die je overal en overal kunt vinden (kleurrijke gebreide sets, leren portemonnees, sleutelhangers en snuisterijen) en meer unieke en handgemaakte items zoals sieraden, zeepjes. , of handgeweven manden. Gezien de ligging op een belangrijk kruispunt voor de lokale bevolking, staat deze markt vol met eetstalletjes. Het is ook de meest centrale plek om souvenirs voor je boom te kopen in de glaswerkwinkel Kathe Wohlfahrt.

In de schaduw van de tv-toren, voor het stadhuis, is een tweede kerstmarkt, nog groter dan de eerste. Het gebied rond de Neptunus-fontein omvat een gigantische ijsbaan met schaatsverhuur, de vliegende slee van de Kerstman en een groot reuzenrad. Omdat het sfeervoller is dan zijn buurman, is het vaak behoorlijk druk en is het aanbod aan eten en drinken vergelijkbaar met de andere Alex-markt.

Potsdamer Platz: Oostenrijkse flair voor vroege vogels

Deze markt is de eerste in het centrum van Berlijn en is meestal open tot half november, dus als je de stad bezoekt voordat de kerstperiode in volle gang is, kun je hier meestal glühwein en gekonfijte amandelen krijgen. Het heeft ook een gigantische buizenheuvel met sneeuwmachines als je zin hebt in een slee-ervaring. Het is een goede plek om handgemaakte houten kerstambachten op te halen, zoals kaarsgebogen raamkaarsen of traditionele kerstpiramides.

Opernpalais: nostalgische markt

Voor het eerst in jaren was deze markt, gelegen buiten de kathedraal en het museumeiland, ooit een van mijn favorieten. Helaas lijkt het vanwege de huidige metrolijnwerkzaamheden in het gebied ingeklemd tussen bouwzones, dus het is het beste om ’s nachts te bezoeken. Hier vindt u een unieke selectie van kwaliteitsproducten die te koop zijn.

Charlottenburg: klein aber fein (klein maar machtig)

Deze markt in Charlottenburg vindt plaats recht voor het paleis en is waarschijnlijk de beste fotomoment op de kerstmarkt in Berlijn. Hoewel het niet de grootste markt is, is het meestal ook niet druk, wat een echte zegen kan zijn. De meeste eetstalletjes staan ​​bij elkaar, waardoor het een geweldige plek is voor groepen om elkaar te ontmoeten en te eten. De aangeboden artikelen zijn meestal van een zeer hoge kwaliteit en als u op zoek bent naar een luxe hoed, dan bent u hier aan het juiste adres!