Hoe te besparen op Berlijnse boottochten en riviercruises

De stad vanaf het water zien is onvergelijkbaar. Hoewel geen enkele stad Amsterdam in dit opzicht kan overtreffen, bieden regelmatige cruises door Berlijn – reizen langs de rivier de Spree en de grachten door de stad – bezoekers een ongeëvenaard uitzicht op veel van de centrale attracties.

Stadstour

Veel rederijen varen op zonnige zomerdagen over de centrale vaarwegen. Dergelijke rondleidingen duren meestal een uur en komen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Haus der Kulturen der Welt, de regeringswijk inclusief de Kanselarij en Reichstag, Hauptbahnhof, de kathedraal van Berlijn, het Museumeiland en het Nikolaiviertel.

Rederijen zijn onder meer: Stern en Kreis en Reeder Riedel. De meest geschikte plaats voor regelmatige vertrekken is het station Friedrichstrasse. Prijs: ongeveer 10 €

• Goedkope tip: Heeft een lokale vriend of gastheer een vervoersbewijs geboekt? Dergelijke Abo-klanten hebben recht op 2 voor 1 excursies op BWSG-boten. Print de bon hier.

Rondvaart

Stern & Kreis biedt een ‘bruggen’-tour over het Berlijnse kanaalsysteem, waarbij je door Mitte, Friedrichshain, Treptow, Kreuzberg en Charlottenburg komt voordat je terugkeert door het stadscentrum. Het is een geweldige drie uur durende tour. Wacht een mooie dag af en breng zonnebrandcrème aan! Klik voor vertrek vanaf Friedrichstrae of Jannowitzbrücke. Prijs: €20.

• Goedkope tip: Ontvang 20% ​​korting op de ticketprijs met een coupon uit het Berlin Stars-boekje dat wordt verspreid door deelnemende attracties (Fernsehturm, Madame Tussaud, SeaLife, Legoland, etc.) met betaalde toegang.

Uitzonderlijk goedkoop reizen

Voor de prijs van een regulier AB-kaartje voor het openbaar vervoer of inbegrepen in een dag- of weekkaart, kan Cheapos de F10-veerboot over de Wannsee naar Alt-Kladow nemen. De haven ligt op korte loopafstand van station Wannsee, dat op 20-30 minuten van stations Friedrichstrasse (S1/S7) of Zoo (S7) ligt.

De reis duurt 20 minuten enkele reis; of geniet van een stop van een uur in een van de jachthaventuinen van Alt-Kladow, of stap uit en begin meteen aan een Wannsee-tour. Overweeg een tussenstop tijdens een tour van of naar Potsdam. Prijs: € 5,20 (of gratis). Meer informatie.