Hoe vind je goedkope tickets voor Franse hogesnelheidstreinen?

Plan je een snelle rit met de hogesnelheidstrein in Frankrijk? Neem de tijd om te begrijpen welke treinen beschikbaar zijn voor uw reis en boek die tickets zo vroeg mogelijk om de beste deal te krijgen.

We hebben gisteren het belang van voorbestellen benadrukt toen we een e-mail ontvingen. een brief van de Franse nationale spoorwegen SNCF, waarin staat dat in 2014 lente goedkope iDTGV-servicetickets zullen in 2013 in de verkoop gaan. 10 december

Onze Cheapies hadden verleidelijk lage tarieven… €19 voor snelle reizen van Parijs naar het noordwesten en zuiden van Frankrijk. Het is net als Ryanair-tarieven, zonder het gedoe (oh, en met twee gratis tassen).

Maar wacht, het zal goedkoper zijn! Als u op zoek bent naar treinen van de regio Parijs naar zuidelijke bestemmingen, wilt u misschien de supergoedkope Ouigos-treindienst in Frankrijk (en u komt er voor € 10!).

Daarom dachten we dat het nuttig zou zijn om enkele tips te geven over het boeken van tickets voor de hogesnelheidstreinen van het land.

De drie maanden regel

Maar eerst even een herinnering: je moet wachten tot dinsdag 10 december om te zoeken naar lentereizen (28 maart – 12 juni 2014) met TGV en iDTGV. De meeste Franse treinen verkopen, net als de rest van Europa, tickets tot drie maanden van tevoren (we noemen dit de “driemaandenregel”).

De Ouigo-service kan echter tot zeven maanden van tevoren worden geboekt.

Normale TGV

De reguliere TGV-dienst bestrijkt veel meer bestemmingen dan zijn goedkope tegenhangers – meer dan 230 in Frankrijk en andere Europese landen. Tickets zijn flexibeler (wat betreft wijzigingen en aanpassingen) en tickets kunnen online, op treinstations en SNCF-winkels door het hele land worden gekocht.

Net als bij andere services, boekt u van tevoren om de beste deals te krijgen. Bovendien kan aan Amerikaanse bezoekers worden gevraagd of ze naar Rail Europe willen worden geleid of “verder willen gaan op Voyages-sncf.com”. We raden aan om verder te gaan op Voyages-sncf.com.

Om de reguliere tarieven te controleren TGV service, bezoek Voyages-sncf.com.

iDTGV

De iDTGV-dienst daarentegen bedient voornamelijk bestemmingen in het noordwesten en zuiden van Frankrijk (zie kaart hierboven). Tickets voor de iDTGV zijn vaak veel goedkoper dan de reguliere TGV-treinen, maar kunnen alleen online worden gekocht.

Bovendien zijn ze vaak niet-retourneerbaar en moeilijk te vervangen. Als je de datum wilt wijzigen of een latere trein wilt nemen, kun je het station niet in en je ticket wijzigen. (Geloof ons, we hebben het geprobeerd.) U kunt wijzigingen aanbrengen, maar onthoud: u moet €12 betalen voor de wijziging een plus enig verschil in tarief. (Lees hier de volledige voorwaarden.)

Een ander groot verschil tussen diensten is verpakking en marketing. iDTGV is gericht op het jongere en technisch onderlegde publiek en biedt twee “sferen” om uit te kiezen bij de aankoop van een ticket. Je kunt kiezen tussen iDZAP (treinauto’s voor app-liefhebbers en mobiele aasers) en iDZEN (die wanhopig proberen om de eerste te vermijden). Het is een mooi gebaar.

Met je ticket kun je ook profiteren van kortingen op eten (bespaar bijvoorbeeld 50 cent op eten) of koptelefoons of spelsystemen huren.

Goedkope tarieven controleren iDTGV dienst, bezoek iDTGV.

Ouigo

Ten slotte biedt de Ouigo-service een uiterst betaalbare optie, met tarieven vanaf € 10 voor reizen van Marne la Vallée (ongeveer 45 minuten van Parijs-Châtelet RER A) naar een beperkt aantal zuidelijke bestemmingen, waaronder Lyon, Avignon, Aix en Provence , Marseille en Montpellier (zie volledige lijst met bestemmingen).

Tickets bij Ouigo zijn schrikbarend goedkoop, vanaf € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen. (Ja, je leest het goed.) Het is niet verwonderlijk dat er enkele belangrijke opmerkingen zijn over Ouigo-tickets:

Treinen vertrekken niet vanuit Parijs, maar vanuit het nabijgelegen Marne la Vallée, de thuisbasis van Disneyland Parijs.

In tegenstelling tot gewone TGV’s en iDTGV’s, kunt u vooraf geen zitplaats selecteren, hoewel u wel verzekerd bent van een zitplaats.

Eén stuk bagage en handbagage is toegestaan. U kunt vooraf een extra tas bestellen voor € 5 (of € 10 betalen bij het instappen).

Tickets zijn niet-restitueerbaar, maar u kunt wijzigingen doorvoeren (en het verschil en de toeslag betalen als u het klantenservicenummer belt).

In tegenstelling tot andere diensten, kunt u plaatsen reserveren tot 7 maanden geleden. Lees meer algemene voorwaarden op de Ouigo-website (in het Frans).

Om ultralage tarieven te controleren Ouigo service, bezoek Ouigo.com.

Boek vroeg

Welke service u ook neemt, probeer zo vroeg mogelijk te boeken. Fijne reizen!