In het Ridgemount Hotel in Londen om het persoonlijk te maken

Het Ridgemount Hotel is een geweldige budgetoptie aan Gower Street in de Londense wijk Bloomsbury. In tegenstelling tot veel hotels is dit zeker een familiebedrijf en de eigenaren zijn dagelijks beschikbaar om te helpen en advies door te geven. Ik had het genoegen Aled Rees, kleinzoon van de oorspronkelijke eigenaren, te ontmoeten.

Het is toch echt een familiebedrijf? Ik heb net het genoegen gehad je vader en je vrouw te ontmoeten. Vertel ons iets over uw familie en het hotel.

Ja, het begon met mijn grootouders die hier een bed & breakfast runden in de jaren zestig. Mijn ouders hadden een melkfabriek in Noord-Londen die ze verkochten om hierheen te komen. Ze kochten het gebouw ernaast en bevestigden het aan het hotel, en uiteindelijk kwam ik hier om te werken. Ik en mijn vader zijn hier elke dag.

Mensen moeten echt genieten van die persoonlijke touch. Wat maakt volgens jou het Ridgemount Hotel speciaal?

Ja, zeker niet overal waar de gastheren van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds binnenkomen. Mijn vader vraagt ​​mensen elke dag waar ze heen gaan bij het ontbijt, en mensen lijken het erg leuk te vinden.

Het is leuk om met familie te werken. We hebben ook veel geluk met de mensen die hier werken. De langste was hier 25 jaar en de andere 15. Niemand was hier korter dan vijf. We kennen elkaar dus allemaal goed en dat is ook fijn.

Heeft u veel vaste klanten die u en uw familie door de jaren heen hebben leren kennen?

Op dit moment zijn er een paar mensen die ons een foto laten zien die ze in de jaren tachtig van onze eetkamer hebben gemaakt. Mijn vader en moeder zien er echt grappig in! Er is nog een stel dat hier 20 jaar geleden was. De meeste van onze activiteiten zijn herhalings- of mond-tot-mondreclame.

Wat vinden mensen nog meer leuk aan een verblijf bij Ridgemount, naast de persoonlijke touch die u biedt?

We hebben hier een zeer goede locatie, dicht bij de universiteit en het British Museum, en je kunt naar veel plaatsen lopen. Mensen die hier hebben verbleven, houden van deze plek. Het is een handige plek.

Veel mensen houden ook van geschiedenis. Het is een oud Georgisch gebouw met veel verhalen! Mijn vrouw heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar het verhaal en het staat nu op de website. Ze deed behoorlijk wat onderzoek naar wie hier woonde, de geschiedenis van de gebouwen en vorige huurders. Een van de slachtoffers van Jack the Ripper, Long Liz, woonde hier in de 19e eeuw.

En is het gebied veel veranderd sinds uw familie het hotel bezat?

Nou, vroeger waren alle hotels in de straat in privébezit en kende je iedereen. Het is niet langer zo dat er vier of vijf ketens zijn of je weet niet van wie ze zijn, en hotels zijn vrij algemeen geworden. Het is een echte schande. Dit is een grote verandering op straat.

Wat zijn jouw favoriete lokale plekjes?

Het is een goede buurt met veel traditionele restaurants. Gigs, een Fish and Chips-winkel in de buurt van Goodge Street, doet echt heel goede fish and chips. En ik maak me druk over mijn fish and chips. Dan is er Mondello, een Italiaans familierestaurant dat al heel lang bestaat. En de eigenaren zijn er ook elke avond. Er is ook een Italiaans koffiebedrijf dat pizzapunten maakt voor een paar pond. Je kunt hier echt goed goedkoop eten.

En wat zijn je meer ongebruikelijke aanbevelingen voor plaatsen om te bezoeken in Londen?

Ik ben dol op de Churchill War Rooms – de mensen die er naartoe gaan, vinden ze altijd erg leuk. Markten ook. Borough Market is erg populair en Spitalfields Market en Portobello zijn ook erg interessant.

Wat is een goede goedkope tip voor bezoekers van Londen?

Gatwick Express heeft een aanbieding van vier voor twee waar ze niet echt reclame voor maken. Er zijn veel goedkopere dingen online zoals Big Bus Tours of Madame Tussauds. Het is altijd de moeite waard om online naar coupons te zoeken: Café Rouge heeft bijvoorbeeld meestal een aanbieding.

Wat staat Ridgemount te wachten?

Momenteel is de helft van het hotel eenvoudig [shared bath]en de helft is de badkamer. Onze kamers met eigen badkamer zijn altijd volgeboekt, maar het wordt steeds moeilijker om de basis te vullen, dus we veranderen ze geleidelijk.

En de eetkamer is nieuw. Vroeger was het de helft van de eetkamer aan de ene kant en de andere kant toen het twee hotels waren. We hebben net de muur afgebroken. Ik geloof dat de foto van de eetkamer in de woonkamer nog steeds onze oude is. Het is een beetje gek om het te houden, maar ik hou ervan als mensen ons blijven vertellen hoe veel mooier onze eetkamer nu is!

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten, Aled. Aanhoudend succes met Ridgemount!

Lees hier onze volledige recensie voor meer informatie over Ridgemount.