Lezen! De beste onafhankelijke boekwinkels in New York City

September brengt me altijd in een leesstemming. Er is iets aan de drukte van back-to-school en de eerste herfstmomenten die ervoor zorgen dat je je wilt nestelen met een goed boek. Of ga naar een goede boekhandel.

In het tijdperk van Amazon is een goede boekhandel moeilijk te vinden. Mama en papa en de grote doos zijn erg populair geweest omdat het e-boek dominantie claimt. Maar gelukkig niet in New York, het land van de Algonquin Round Table, de Harlem Renaissance en de grandeur van Gatsby. Natuurlijk zijn er tegenslagen geweest, maar er zijn ook successen geweest en voorlopig schitteren de onafhankelijke boekhandels van New York nog steeds als een baken in de storm. Hier zijn enkele van onze favoriete plekken om toegang te krijgen tot de pilaren.

Beste van alles:
Huisvestingswerken boekhandel Cafe

126 Crosby Street, Soho

Boekwinkel, coffeeshop, evenementenruimte, liefdadigheidsinstelling … Deze literaire bestemming in New York City functioneert als een boekenliefhebber, nou ja, alles. Van de kamerhoge planken kun je een aantal geweldige gebruikte boeken pakken en er vervolgens van genieten in een gezellig café. Lezingen en muziekevenementen zijn regelmatige evenementen, en af ​​en toe een happy hour maakt het nog leuker.

De beste plek om de liefde te voelen:
Greenlight Boekhandel

686 Fulton Street, Fort Greene Brooklyn

De mensen achter dit leuke juweeltje houden net zoveel van hun mensen als van hun boeken. In feite is de winkel opgericht nadat uit een onderzoek van de Fort Greene Association bleek dat velen vonden dat de buurt geen lokale boekwinkel had (over teruggeven gesproken!). Fort Greene is nu een geweldige plek om niet alleen lokale auteurs te presenteren, maar ook om veel evenementen te organiseren waar de gemeenschap met hen kan communiceren.

De beste plek om een ​​revolutie te plannen (of erover te lezen):
Blauwe sokken

172 Allen Street, Lower East Side

Feminisme, anarchisme en tal van andere ‘-ismen’ houden het hof in dit vrijdenkende ‘activistencentrum’. Je vindt er ook queer studio’s, Zapatistas en zelfs “alternatieve maandproducten” (geen grapje). Het café heeft een scala aan fairtrade-items en nachtelijke evenementen versterken de gemeenschapszin.

De geur van “boeken”:
East Village-boeken

99 St. Mark’s Place, East Village

Waar dromen boekenwurmen over als ze over boeken dromen? Een kleine, vriendelijke East Village Books die zich lijkt te specialiseren in versleten, geliefde boeken. Het is het soort plek waar je naar binnen gaat om vijf boeken te verkopen en weggaat met 10 en dat speciale, moeilijk te vinden juweeltje.

De beste plaats om evenementen bij te wonen:
Hof van boeken

163 Court Street, Cobble Hill Brooklyn

Oké, ik ben eerlijk gezegd een beetje bevooroordeeld in deze. Ik run een literaire kroegentocht, Lit Crawl NYC, en de BookCourt is altijd een favoriete plek voor onze Spring Lit Crawl Brooklyn. Dit heeft een goede reden. Ten eerste is de door een familie gerunde winkel een prachtige, lichte ruimte met warme houten planken en goed georganiseerde displays van de nieuwste en beste boekencollecties. Maar wat nog belangrijker is, de winkel organiseert fantastische evenementen, vaak met beroemde lokale auteurs (Jonathan Franzen, Jennifer Egan en Jonathan Ames zijn verschenen).

Een boekennerd:
Albasten Boekhandel

122 4th Avenue

Ik weet niet zeker of het de boekennerd in mij is, of het kleine meisje dat van Belle en het Beest hield, of een combinatie van beide, maar er is iets met een boekwinkel met een ladder die de poorten van mijn spreekwoordelijke hemel opent (vul in “aaaahhhh…” klinkt hier). Naast de ladder heeft deze sweet spot nog een bibliofiele doos, hoekjes en gaatjes vol gebruikte boeken, van in plastic verpakte eerste edities tot gescheurde exemplaren van Little House on the Prairie.

Moeilijkste buurtpictogram:
Markus boekhandel

31 Derde Avenue

Ik heb een zwak voor dit no-nonsense juweeltje, en niet alleen omdat ik er in mijn vroege dagen in New York elke dag langs kwam (en aan de ramen bleef hangen). Zie je, Sint Mark’s Bookshop is zowel een East Village-icoon als een trouwe overlevende. Nadat de boekhandel in de onstuimige jaren zeventig van Manhattan voor het eerst zijn deuren opende voor kunstenaars en academici, heeft het moeilijke tijden doorgemaakt. Het werd bijna gesloten in deze dagen van gentrificatie, maar het werd gered door gezond doorzettingsvermogen en een gezamenlijke inspanning van de gemeenschap. Vandaag ben ik verheugd aan te kondigen dat nog veel meer mensen zullen kunnen genieten van de boeken met kritische theorie en de indrukwekkende selectie van verluchte tijdschriften in de winkel.

Beste kinderboekwinkel:
Boeken van wonderen

18 W 18th Street

Zelfs de naam van dit mooie etablissement weerspiegelt de magie die ontstaat wanneer je voor het eerst boeken ontdekt. Bovendien is de selectie van oude, nieuwe en zeldzame edelstenen uitstekend en spreekt de verscheidenheid aan voordrachten zowel grote als kleine kinderen aan.

De meest modieuze literaire salon:
Melasse boeken

770 Hart Street, Bushwick Brooklyn

In de eindeloos hippe, opkomende wijk Bushwick, Brooklyn, zijn boekwinkels met een voorsprong in opkomst. Kortheidshalve zullen we ons concentreren op de eerste Malasses Books, die in 2012 zijn geopend. en legde de lat hoog. Deze ruime plek heeft planken met gebruikte boeken (meestal € 10 en minder), comfortabele stoelen en een selectie koffie, bier en wijn. Bonuspunten voor dagelijks happy hour en DJ-feesten op dinsdagavond (plus andere evenementen). Neem de tijd om rond te dwalen en bekijk de andere boekwinkels in dit bijzondere literaire gebied.

De beste plek voor wandelingen:
Idlewild

12 W. 19th Street

Of je nu een reis plant of er gewoon over droomt, deze winkel op de tweede verdieping is voor jou. De naam komt van de bijnaam van JFK Airport tot 1963, en het decor (vinyl stoelen en glas-in-lood) komt van de oude American Airlines-terminal, dus je voelt je klaar om te vliegen terwijl je door de inspirerende creaties bladert. ingedeeld naar bestemming. Naar Spanje gaan? Alles, van reisgidsen tot kookboeken tot Don Quichot op één plek. Het verhaal heeft ook wat reisuitrusting en biedt taalcursussen aan. (Er is ook een tweede winkel op 249 Warren Street in Cobble Hill, Brooklyn.)