Londen: 5 heerlijke en goedkope maaltijden buiten het toeristische centrum

In Londen worden de beste voedselwaarden vaak gevonden buiten de platgetreden straten van Soho en Covent Garden, dus probeer deze aanbevolen restaurants om centen te besparen en eet met de lokale bevolking.

Pizza: Stringray Cafe
Locaties in Noord- en Oost-Londen
Website

Met vestigingen in Colombia Road in Oost-Londen en Highbury en Tufnell Park in Noord-Londen, is deze vriendelijke pizzeria een geweldige keuze voor heerlijk eten tegen geweldige prijzen. De felgekleurde muren maken Stringray Cafe gezellig en uitnodigend voor een snelle lunch of een meer informeel diner. Grote pizza’s zitten boordevol toppings en kosten vanaf slechts £ 5,45, terwijl een verwarmende kom pasta je £ 6,45 kost.

De twee vestigingen in Noord-Londen hebben ook geweldige aanbiedingen, zoals een driegangenlunchmenu voor £ 7,45 (Highbury) en pizza en bier voor £ 6,95 (Tufnell Park).

Middellandse Zee: vis in een stropdas
105 Falcon Road
SW11 2PF
Buis: Clapham Junction
Website

Dit mediterrane restaurant is een steunpilaar van Clapham geworden voor iedereen die op zoek is naar een goede deal. Het tweegangenmenu voor £ 12 is absoluut de beste waarde, dus vermijd de a la carte-opties. Begin met voorgerechten zoals rundercarpaccio of gerookte eendsalade, en geniet daarna van een van de heerlijke hoofdgerechten, waaronder steak zalm, varkensschnitzel of kip milan.

Krijg nog meer waar voor je geld op zondag als je een stevige lamslunch krijgt voor slechts £ 5,95!

Mexicaans: Taqueria
139-143 Westbourne Grove
W11 2RS
Buis: Notting Hill Gate
Website

De burrito-revolutie heeft zich zo snel over Londen verspreid dat het soms moeilijker is om een ​​Mexicaans fastfoodrestaurant te vermijden dan om er een te vinden. Dat gezegd hebbende, dit eetcafé in Notting Hill Gate neemt zijn taco’s serieus, en er is iets meer aan het plezier dan alleen maar knabbelen aan een fajita-afhaalmaaltijd. Taco’s zitten boordevol smaak en beginnen bij slechts £ 4,50. Daarnaast van maandag t/m donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. je kunt genieten van taco’s voor de helft van de prijs. Gefeliciteerd daarmee!

Turks: Petek
Stroud Green Road 94-96
N4 3LT
Metro: Finsbury Park
Er is geen website

Aan Turkse restaurants geen gebrek in Finsbury Park, maar Petek staat hoog op mijn lijstje met aanraders. Altijd levendig en vol hongerige gasten die op zoek zijn naar een goede maaltijd en geen shake, dit bruisende eetcafé heeft honderden veelkleurige glazen kroonluchters die aan het plafond hangen, waardoor het meer als een markt dan als een restaurant aanvoelt.

Als je op zoek bent naar een lichte maaltijd, is de vaste meze alleen al meer dan genoeg. Met een prijs van £ 7 – £ 9 per persoon (minimaal twee personen), vult het de tafel met heerlijke kleine hapjes, van verse hummus tot met kruiden doordrenkte couscoussalade. Grotere hoofdgerechten beginnen bij £ 9 en bevatten eenvoudige maar klassieke gerechten zoals gegrilde lamskofte.

Japans: Okano
Blok 39 Brixton Village Market
SW9 8PS
Buis: Brixton
Website

Brixton Village Market zit vol met voordelige opties, maar Okan is een geweldige optie als je eens iets anders wilt proberen. Voor lunch van woensdag tot zondag en diner van donderdag tot zaterdag, verdedigt dit door straatvoedsel geïnspireerde eetcafé in Osaka de traditionele Okonomiyaki, een hartige pannenkoek met hartige toppings.

Het menu is eenvoudig en goed geprijsd met pannenkoeken vanaf £ 6,50 en een kleine selectie Yaki Soba vanaf £ 6,75. Porties zijn enorm en zeer vullend, dus je hoeft niet gek te worden met snacks. Zorg er echter voor dat u contant geld meeneemt, aangezien kaartbetalingen niet worden geaccepteerd.