Londen: de goedkope Bloomsbury-gids

Het is geen wonder waarom Bloomsbury zo populair is bij bezoekers van Londen. Het is zowel charmant – pittoreske straatjes van Georgische herenhuizen met mooie tuinpleinen en gezellige pubs – en handig, met de locatie in het stadscentrum en attracties zoals het British Museum om de hoek.

Er zijn nog steeds genoeg budgetaccommodaties in de omgeving, en een groot studentencontingent, met dank aan University College London, betekent dat Bloomsbury ook veel goedkoop eten en entertainment biedt. Wat kan een goedkope schaatser nog meer vragen?

Waar te verblijven

Ridgemount Hotel
Gowerstraat 65-67

Een van de weinige hotels in Gower Street die nog steeds in familiebezit is, de familie Rees zijn charmante gastheren (je kunt ons interview met Aled Rees hier lezen). Het is een schone en comfortabele plek om te verblijven in Londen die veel waar voor uw geld biedt. De accommodatie is verdeeld in privé- en gedeelde badkamers. Dubbel vanaf € 64.

Veerboot Hotel
Guildfordstraat 61-63

Eigenaresse Rosanna Marazzi is ook een van onze favoriete eigenaren (lees ons interview hier) en is verantwoordelijk voor een warm welkom van bezoekers in het Celtic Hotel. Dit traditionele herenhuis is gezellig en de slaapkamers zijn klein maar mooi en uitzonderlijk schoon. Geen wonder dat eerdere gasten het hun ‘huis in Londen’ noemden. Dubbel vanaf € 79.

Generator hostel.
37 Tavistock Place, Russell Square

Ga voor een ander soort accommodatie naar deze sociaal ingestelde hostels. Het biedt plaats aan meer dan 800 mensen en hoewel het misschien niet de plek is voor mensen die op zoek zijn naar rust, is het perfect voor mensen die op zoek zijn naar iets levendigers. Het heeft zelfs een eigen nachtclub met elke avond verschillende evenementen. Dubbel vanaf £60

Wil je meer opties? Hier is onze volledige lijst met aanbevolen budgethotels in Bloomsbury.

Waar te eten

Mary Ward Center
42 Queen Square WC1N 3AQ

Dit kleine maar perfect gevormde vegetarische café biedt een stevige en gezonde stop. De prijzen zijn zeer redelijk en je kunt genieten van een zelfgemaakte soep voor £ 2,15 of een warme voor £ 4,30. Het menu is ook altijd veganistisch en glutenvrij. Het café bevindt zich in een centrum voor volwasseneneducatie en de openingstijden kunnen overlappen met de lestijden, dus het is de moeite waard om dit van tevoren te controleren voordat je een speciale reis maakt, vooral in het weekend.

Concert
12 Tottenham Street

Gig’s wordt door velen aanbevolen, waaronder Aled Rees van het Ridgemount Hotel (zie hierboven). Het is hier sinds 1958 gevestigd. en biedt royale porties traditionele Britse fish and chips in al hun gefrituurde en gehavende glorie. U kunt afhalen of dineren en genieten van de charmante service van het personeel. De eigenaren zijn Grieks, dus verwacht naast de gebruikelijke kabeljauw en schelvis kebabs en Griekse gerechten op het menu.

Sfizio Caffe
Theobalds Road 35-37

Deze Italiaanse café-bar wordt door een familie beheerd en serveert uw culinaire behoeften voor ontbijt, lunch en diner. Allemaal tegen traditionele gerechten en van betere kwaliteit dan veel van de “Italiaanse” ketens die je in de stad aantreft. Een royaal gevulde focaccia kost ongeveer £ 5 en je haalt een pizza op voor minder dan £ 8. Het is de moeite waard om even langs te gaan voor een aperitief, dat dagelijks van 17.00 tot 19.00 uur wordt geserveerd. geserveerd met een lekkere snack.

Waar te drinken?

Fitzroy Taverne
Charlottestraat 15

De pubs van Samuel Smiths zijn altijd de moeite waard om goedkope drankjes te zoeken die in een informele omgeving worden geserveerd. In dit geval is de rijke geschiedenis van de Fitzroy Tavern gewoon een extra bonus. Gebouwd als koffiehuis in de 19e eeuw, is het door de jaren heen een ontmoetingsplaats geweest voor veel bohemiens, waaronder Dylan Thomas en George Orwell. Wie weet met wie jij je pint gaat drinken?

Calthorpe Arms
252 Grays Inn Road

Oorspronkelijk gebouwd om tegemoet te komen aan handelaars en winkeliers, trekt deze monumentale pub nog steeds een vriendelijk lokaal publiek aan in een drukke wijk in het centrum van Londen. Het is een heel traditioneel drankje waarbij conversatie de plaats inneemt van muziek of een tv-scherm, en Young’s Ales is hier. Er is ook barmaaltijden beschikbaar.

Extra attractie:

Petrie Museum voor Egyptische Archeologie
Mallet locatie

Als je alle drukte in de Egyptische galerijen van het British Museum wilt vermijden, is Petrie een bezoek waard. Het maakt deel uit van University College London, is gratis en heeft een van de grootste collecties Egyptische en Soedanese archeologie ter wereld, met meer dan 80.000 objecten die laten zien hoe het leven in de Nijlvallei duizenden jaren geleden was.