Londen: de opkomst van het ultragoedkope hotel

EuroCheapo is trots op het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding in de stad, met de nadruk op familiegerunde eigendommen met een karakter dat een aanvulling is op uw verblijf.

Bovendien kan de opkomst van andere goedkope en bijzondere accommodaties in Europa niet worden genegeerd, aangezien deze woningen een ideale combinatie zijn voor budgetbewuste mensen die op een centrale locatie willen ontspannen en zo min mogelijk willen uitgeven.

Londen heeft de grootste toestroom van dit type accommodatie in Europa gezien, waar je betaalt voor een privékamer met een bed en alle andere voorzieningen (inclusief een raam) een dure extra zijn.

Maar zijn deze ultragoedkope slapers geschikt voor jouw reis? Hieronder kijken we naar twee van de goedkoopste hotelketens in Londen. Wij laten u zelf beslissen!

easyHotel: het raam kost je

in 2005 easyHotel opende zijn eerste hotel in Londen en heeft sindsdien nog zes vestigingen in de hoofdstad geopend, evenals 13 vestigingen in Europa en daarbuiten, van Edinburgh, Berlijn, Zürich en Porto tot Boedapest, Dubai en Johannesburg. De hotels zijn eigendom van de naar eigen zeggen “serie-ondernemer” Stelios Haji-Ioannou, het geesteskind van de goedkope luchtvaartmaatschappij easyJet, en volgen een vergelijkbaar bedrijfsmodel.

De goedkoopste accommodaties liggen op een klein eindje rijden van de luchthavens van Luton en Heathrow, met kamerprijzen vanaf respectievelijk £26 en £27, waardoor het een goede keuze is voor vroege ochtend- of late avondvluchten wanneer vervoer van en naar het stadscentrum duur kan zijn. en langzaam. Old Street-accommodaties beginnen bij £ 29 per nacht, terwijl Paddington, South Kensington (lees onze recensie) en Earl’s Court beginnen bij £ 34 of £ 35 per nacht, terwijl een nacht in het Victoria Station Hotel begint bij £ 39 per nacht. .

De kamers zijn klein (6-15 vierkante meter) en hebben een eigen badkamer. Voor alles wat extra is, zoals tv of wifi, verschoning van linnengoed op de kamer, extra handdoeken, enz., worden extra kosten in rekening gebracht, behalve voor luchthavenhotels waar nog enkele voorzieningen zijn inbegrepen. Een kamer met een raam kost ongeveer £ 5 meer dan een kamer zonder.

Voer in: Tune Hotels

Het monopolie van EasyHotel op dit no-nonsense accommodatieconcept begon de laatste jaren te worden uitgedaagd met de introductie van Tune Hotels. Het Aziatische merk heeft dezelfde investeerders als de goedkope luchtvaartmaatschappij AirAsia, en hoewel het gedijt in Maleisië, Indonesië, Thailand en de Filippijnen, heeft de groep in Europa slechts vier eigendommen in Londen en één in Edinburgh.

Alle panden in Londen zijn zeer centraal gelegen, dicht bij de treinstations Paddington, Kings Cross, Liverpool Street en Waterloo. Ramen komen iets vaker voor en de kamerafmetingen zijn iets groter dan bij easyHotels, gemiddeld 10-15 vierkante meter, allemaal met een eigen badkamer.

De prijzen zijn ook iets hoger, met kamers zonder ramen vanaf £ 35 per kamer per nacht en kamers met ramen vanaf £ 55 per kamer per nacht. Tune Hotels brengt ook eventuele extra’s in rekening, of het nu gaat om wifi en tv, handdoeken en toiletartikelen, of het schoonmaken van de kamer, maar de prijs is nog steeds een koopje voor zo’n centrale locatie.

Is het geschikt voor uw reis?

Hoewel deze eenvoudige opties zeker de glamour uit reizen halen, met zoveel te doen in een stad als Londen, ben je nog steeds van plan veel tijd in je kamer door te brengen? Voor reizigers met een beperkt budget is het een trefzekere manier om te genieten van je eigen privékamer en badkamer in het hart van de actie, terwijl je wat geld overhoudt voor een speciale maaltijd of een dagje shoppen.

Wat denk je? Ga je liever voor een ‘cheap as chips’ basic hotel of betaal je wat meer voor een familie gerunde B&B?

Verwant: Bekijk ook onze lijst met onze favoriete budgethotels in Londen, waarvan er vele een gezonde dosis charme hebben (om nog maar te zwijgen van ramen).