Londen: gratis kranten en tijdschriften voor elke dag van de week

Als je op zoek bent naar informatie over dingen om te doen in Londen, of het laatste nieuws, reis-, stijl- of schoonheidsideeën wilt, dan heb je geluk. In de afgelopen jaren is er een toename van gratis publicaties van hoge kwaliteit in Londen (en in het Verenigd Koninkrijk).

Afgezien van de gebruikelijke gratis kranten die op de buis worden uitgedeeld, kan Cheapos nu allerlei andere literatuur kopen zonder een cent uit te geven. Het is gebruikelijk voor Londenaren, maar bezoekers van de stad zijn er vaak niet wijzer van. Dus hier is een kort overzicht van de gratis stadspublicaties die voor u beschikbaar zijn:

Kranten

Metro en Stad AM er zijn gratis ochtendkranten uitgedeeld op metrostations van maandag tot en met vrijdag. Metro is landelijk beschikbaar, terwijl City AM alleen in Londen is en zich meer richt op financiën en de stad.

De Avond Standaard vergezelt de meeste Londenaren ’s avonds naar huis en wordt van maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur uitgedeeld op metrostations. Houd het EU-magazine in de gaten dat vrijdag bij de krant wordt geleverd en veel op Londen gerichte lifestyle-lezingen in het weekend bevat.

Tijdschriften

Dinsdag: tijd

Time Out is al sinds 1968 een absolute Londense favoriet en is zo’n succes dat je het nu ook op andere locaties zoals New York, Barcelona en Melbourne kunt vinden. Het begon als een betaalde publicatie, maar in 2012 in september vrij kwam. Een bitterzoet teken des tijds voor de uitgeverij, maar aan de positieve kant, goed nieuws Cheapos!

Het tijdschrift is volledig op Londen gericht en behandelt alles van muzikanten, boekbesprekingen, hoogtepunten uit de buurt en natuurlijk uitgebreide lijsten met entertainment voor de komende week. Op dinsdagochtend ophalen bij metro- en treinstations in Zone 1 en 2, of bij musea, bioscopen en theaters in de stad – een volledige lijst met distributiepunten vind je hier.

Woensdag: stylist

One for Women – Stylist is de enorm succesvolle jongere zus van Shortlist magazine (zie hieronder). Verdeeld in metrostations op dinsdagavond en woensdagochtend, haal een exemplaar op voor een gratis week beauty-, mode-, reis- en lifestylenieuws.

Donderdag: Shortlist

De originele publicatie van de bekroonde uitgever Shortlist Media, dit wekelijkse tijdschrift is gericht op een overwegend mannelijk publiek, met de nieuwste gadgets, gezondheid, technologie, sport, mode en verzorgingstips, maar de uitstekende journalistiek en eigenzinnige functies maken het een must- lezen. ook voor vrouwen. Haal je exemplaar donderdagochtend op bij metrostations.

Vrijdag: sport

Sportfans kunnen met deze gratis sportpublicatie hun hart ophalen aan nieuws, interviews en analyses, evenals een blik op aankomende evenementen. Verdeeld in metrostations elke vrijdagochtend, dit is een informatieve en vrolijke lezing om u te verwelkomen in het weekend.

Maandbladen

Escapisme

Escapism, een relatief nieuw kind, is het eerste gratis reismagazine van het VK en het concurreert goed met de meer gevestigde betaalde tijdschriften. Hoewel de inhoud vooral in het teken staat van inspiratie voor je volgende reis, komen tentoonstellingen en nieuws uit de UK ook aan bod in het magazine en bijbehorende website. De functies zijn goed geschreven en de fotografie is uitstekend; een leuke kleine pick-up op een regenachtige ochtend in Londen. Vind Escapism in de meeste metrostations van Zone 1 en 2, evenals Britse luchthavens en Eurostar-terminals op de eerste woensdag van elke maand.