Mediterraan dieet in Barcelona: eet deze 10 voedingsmiddelen

We hebben allemaal gehoord over de gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet, maar is dat echt hoe mensen in Barcelona eten? Het antwoord is gemiddeld ja.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen die deel uitmaken van de dagelijkse voeding van de meeste mensen in het Middellandse Zeegebied van Catalonië en die op je boodschappenlijstje zouden moeten staan:

1. Ham

Oh ja, ham. Hoewel ik het nooit eet, doet bijna iedereen dat wel. Ham is niet zozeer mediterraan als wel Spaans, en wordt in heel Spanje verslonden. Als je varkensvlees eet, probeer het dan te vinden pata negra ham als je in de stad bent, waarvan wordt gezegd dat het de beste is. Merk op dat bars en restaurants vaak alle hambenen hebben die uithangen, hoeven, haar en alles. Na het bekijken van deze ingewanden, verlangt een vermoeid persoon misschien niet naar ham.

2. Rivierkreeft en zeevruchten

Ze zien eruit als garnalen, het zijn eigenlijk escamarlà of rivierkreeftjes. Deze beestjes met klauwen vind je vaak op paella. Zeevruchten en vis zijn een belangrijk onderdeel van het mediterrane dieet en de meeste restaurants bieden ten minste één visgerecht aan.

3. Kaas

Net als zijn noorderbuur, Frankrijk en vele andere Europese landen, produceert Spanje sterke kazen die je ogen doen tranen. Niets van die Kraft-troep hier. Als je je verloren voelt lopen naar de kaasbalie op de markt, bestel dan met deze tips in gedachten:

• lokaal is beter, dus als je in Catalonië bent, kies dan voor Catalaanse kaas uit Montseny of Cadí

• Vanaf ongeveer 200 gram krijg je een mooi pakje gesneden kaas, al moet je misschien vragen om het gesneden te hebben (je kunt ook een stukje kaas per gram krijgen)

4. Wijn

Hoewel Rioja en Ribera del Duero de twee meest voorkomende wijnen in Spanje zijn, worden ze niet geproduceerd in de Middellandse Zee. Bestel een Priorat, Montsant, Empordà of Penedès wijn uit Catalonië. Andere mediterrane wijnen van de Balearen – Formentera, Mallorca, Ibiza, Menorca – zijn ook een smaaktest waard als je ze kunt vinden (ze zijn niet erg gebruikelijk, hoewel je ze waarschijnlijk in de wijnwinkel zult vinden).

5. Fruit

Fruit wordt vaak als dessert geserveerd in plaats van cakes en taarten. Verwacht peren, appels, mandarijnen, granaatappels, vijgen en sinaasappels. Bananen worden ingevlogen vanaf de Canarische Eilanden. Bessen zoals bosbessen en frambozen komen niet vaak voor en zijn duur.

6. Olijfolie

Dit vloeibare goud staat op elke eettafel in elk restaurant. Het wordt over salades en brood geschonken en is een belangrijk ingrediënt in veel gerechten. Spanje produceert de meeste olijfolie ter wereld. Meer dan Italië. Het is heerlijk en niet duur, dus geniet ervan! Natuurlijk komt olijfolie van olijven, die ook overvloedig en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Groene olijven komen vaker voor dan zwarte olijven.

7. Cava

Een mousserende wijn die in heel Spanje wordt gedronken, maar vooral belangrijk is voor de Catalaanse cultuur. Penedès, een cava-producerende regio op slechts 45 minuten van Barcelona, ​​is een van de beste ter wereld. De meeste bars en restaurants in Barcelona hebben verschillende cava-labels op hun menu staan.

8. Brood

Mijn mediterrane man kan niet eten zonder brood. Een stokbrood waar je koekjes van kunt scheuren, een gesneden tarwebrood, wat ontpitte broodjes…alles, maar het moet “pa” (Catalaans brood) zijn. Barcelona heeft genoeg bakkerijen om aan de vraag te voldoen. Ik weet niet zeker of er meer bakkerijen of bars zijn, want beide zijn zo’n belangrijk onderdeel van de cultuur hier.

9. Tapas.

Helaas is Barcelona niet het tapasland dat ik graag zou willen. Tapacultuur is geweldig omdat tapas dat meestal zijn Vrij. In veel dorpen in het zuiden van Spanje en in sommige delen van het noorden, geeft de barman je gratis een tapas als je een drankje bestelt, of het nu bier of cola is. Het kan zoiets simpels zijn als een bord chips of een uitgebreid rijstgerecht. Klinkt geweldig, toch?

Nou, je kunt het vergeten in Barcelona. In plaats van, je betaalt voor die tapas?, die meestal variëren van 2 tot 8 euro per bord. Dat tapas hier niet gratis zijn, betekent niet dat mensen ze niet eten, en ze eten ze in grote hoeveelheden. Probeer witte ansjovis in azijn of gestoomde spieren.

10. Groenten

Vrienden die mij in Barcelona komen bezoeken, worden vaak verrast door de grote verscheidenheid aan groenten op veel menu’s. Weet niet waarom. Ik denk dat ze geen grote geitenkaassalade verwachtten. Het mediterrane dieet vraagt ​​om veel salades, gestoomde groenten en plantaardige gerechten. Als je vegetariër bent of gewoon van verse groenten houdt, heb je geen probleem.

Je kunt goed eten in Barcelona als je winkelt op de markten, bakkerijen en de lokale wijnwinkel. Het mediterrane dieet is lekker, gezond en vooral betaalbaar.