Nieuwe hogesnelheidstrein van Parijs naar Barcelona wordt gelanceerd, kaartjes kosten € 59

Wandelen rond het St Pancras-station in Londen, op een Eurostar-trein springen en slechts een paar uur later in Parijs zijn, is al snel een veel voorkomende luxe geworden voor diegenen die reizen tussen het VK en Frankrijk. Maak je klaar, treinfans, want twee van onze favoriete Europese steden staan ​​op het punt om een ​​verleidelijke nieuwe hogesnelheidsroute te lanceren.

Vanaf 15 december TGV lanceert een nieuwe trein van Parijs naar Barcelona, ​​wat betekent dat je in iets meer dan zes uur van Paris Gare de Lyon naar het hart van een van de meest bruisende steden van Spanje wordt vervoerd. Het is zo’n groot probleem, de Franse president François Hollande en de Spaanse premier Mariano Rajoy hielden een gezamenlijke persconferentie (ironisch genoeg in Madrid) om deze nieuwe fase in de Frans-Spaanse betrekkingen te vieren.

Ga ’s ochtends zitten met een chocoladecroissant en arriveer op tijd voor tapas en cava in je favoriete bar voordat je zelfs maar door je gids bent gebladerd. Sterker nog, er zijn geen treintransfers of andere ongemakken meer bij het oversteken van de Frans-Spaanse grens. De reis verloopt probleemloos en u hoeft uw stoel niet te verlaten voordat u het station binnenkomt (tenzij u, zoals wij, misschien moet opstaan ​​voor nog een glas wijn). De route maakt ook gebruik van tweerichtingstreinen, waardoor reizigers vanaf de top kunnen genieten van de perfecte schilderachtige uitzichten, wat zorgt voor het perfecte Instagram-moment.

Dus hoe zit het met de prijs? Dit is waar Cheapos echt enthousiast van wordt. Een enkele reis begint bij slechts € 59! Als je rekening houdt met een gratis stuk handbagage, geen luchthaventransferkosten en gemakkelijke toegang tot het stadscentrum, is het een gemakkelijke keuze als het gaat om het trein-vliegtuigargument.

Als de prijzen zo laag blijven, verwachten we dat veel koopjesjagers ons op de hoogte stellen van deze spannende nieuwe route.