Nieuws over tenten, smaak en trends

Nog een week, nog één te gaan tot het Beierse Oktoberfest. Mijn inzending is hier om degenen die nog steeds in het zendingsgebied van München werken te helpen hun plaats te vinden.

Het maakt niet uit in welke tent je terecht komt, er is bier €10 per pop en mensen stuiteren tegen de muren in dirndls en lederhosen. Maar om je een idee te geven van wat er in de andere tenten gebeurt, volgt hier een ruwe handleiding.

Caravans uit Italië

Het tweede weekend van het Oktoberfest is het “Italiaans Weekend”. De kampeerterreinen rond het festival zijn gewijd aan caravans uit Italië, en er zijn veel accenten en truien in München die zeggen “Italië!” Deze Italiaanse hengsten worden in grote groepen in de biertuinen buiten ontmoet, omdat ze te laat op de dag zijn aangekomen om daadwerkelijk een van de tenten binnen te gaan.

Lowenbräu en Hofbräu: “toeristische” tenten

Misschien is het het 15 meter hoge leeuwenbeeld boven de ingang waardoor het er interessant uitziet. Het is echter bekend dat Italiaanse toeristen “zitten” in de Louwenbräu-tent, samen met bezoekers uit Australië en Azië. De rij is altijd de langste, de tent-look is erg traditioneel en er zijn 8.000 zitplaatsen binnen en buiten.

De Hofbräu-tent het lijkt specifiek gericht te zijn op Noord-Amerikaanse toeristen die door Europa reizen met Eurail en Busabout partybussen voor Aussies die graag als rocksterren door Europa reizen. Ze zijn bang dat de legendarische bierhalle (en legendarische toeristenval) Hofbräuhaus zijn biertent voor een beperkte tijd omdraait!

Bräurosol en Hacker: “lokale rager” tenten

De “Hackers”-tent (ook bekend als Bavarian Sky) en Pschorr Bräurosol zijn echte feesttenten voor Beieren van 18 tot 35 jaar (16-jarigen zijn Paulaner-tent, samen met meer Australiërs). Beide zijn enorm en hebben veel zij-ingangen om je te helpen naar binnen te sluipen wanneer de hoofdingangen bezet zijn (maar zorg ervoor dat de verhouding tussen vrouwen en mannen in je groep ten minste 2:1) is. De tafels zijn ook perfect voor een grotere groep.

Het is bekend dat deze groepen tenten na 17.00 uur. mixt dingen met meer rock- en pophits, maar verwacht niets anders dan Bon Jovi, de White Stripes en de man die me eraan herinnert dat mijn leven goed was voordat ik wist dat hij bestond… hoe heet hij… Robbie Williams.

in 2013 trend: Het rookverbod in biertenten heeft geleid tot creatieve initiatieven. Naast geheime pluisjes onder de tafel als de servers niet kijken, roken zowel mannen als vrouwen Bräurosol in de houten gang net buiten het herentoilet. Intieme gesprekshoek? Misschien zijn. Een asbak die eruitziet als een saunaruimte? Jazeker. Ruw

Fisher Vroni en Ochsenbraterei: de voedseltent

Vermeldenswaard zijn de biertenten die meer bieden dan alleen je Oktoberfest-eten.

Omhoog Ochsenbraterei bij de ingang zitten grote gemotoriseerde figuren die een gigantische os aan het spit roosteren, een eerlijke waarschuwing voor vegetariërs en een verrukkelijke uitnodiging voor carnivoren. Binnen in de tent braadt een mechanische ossenfriteuse meer dan 100 runderen tijdens het festival, met gerechten die tussen de 15 en 30 euro per bord kosten. Niet de goedkoopste optie, maar als het gaat om rotisserie-professionals, geeft 100 jaar oefening de Ochsenbrater een niveau van vakmanschap.

Vis op een stokje kan een pijnlijke tweede zijn voor een hartig gerecht zoals 100 steaks, maar denk aan een rij van 50 voet verse makreel, zalm, forel en meer gegrild tot Beierse perfectie op hete kolen. Het ziet er indrukwekkend uit na het ene biertje en is om voor te sterven na het tweede biertje.

Hippodroom: de “celebrity”-tent

De bourgeoisie van München is de Shickeria, prachtig gebruind, platinablond, parelwit glimlachend (altijd glimlachend) en blijkbaar glimlachend op het Oktoberfest, zodat mensen kunnen zien hoe dom ze drinken. ja Hippodroom is een “zien en gezien worden”-tent, wat de voor de hand liggende reden is waarom ze de eerste tent in de rij zijn op het Oktoberfest.

Ik weet niet of de meeste mensen die naar het Hippodroom gaan al beroemd zijn, beroemd willen worden, harder willen blazen dan de gemiddelde Beierse spender (al een rijk stel), of bier willen drinken op witte tafelkleden, maar ik’ Ik vermoed dat het een combinatie is van al deze dingen. Het kan niet zijn omdat ze van brouwerijen houden, de Hippodrome serveert andere bieren… en champagne!

Positief is dat de tent van Hippodrome, naast dat het eruitziet als de chique Moulon Rouge die in Beieren is verdwenen, de laatste sluitingstijd heeft. Terwijl de andere tenten om 23.00 uur sluiten, kan de hogere klasse die-de-hel-uw-geluid-buiten-Beieren- kent nog tot 01.00 uur los gaan. En voor singles is het een jackpot.

Augustiner: de gezinsvriendelijke tent

De beschaafde en gezellige sfeer van het Oktoberfest is gemakkelijk te horen, rommelige grote mannen vallen op de grond – het is gewoon geen plek voor kinderen. Er is goed nieuws Augustinus’ tent staat bekend als geweldig voor gezinnen, wat essentiële informatie is voor iedereen die van plan is om het Oktoberfest met de kleintjes bij te wonen.

Dinsdagen zijn “kinderdag”, wat betekent dat kinderen gratis drinken! Grapje. Dit betekent dat het eten en drinken menu is afgeprijsd voor volwassenen en kinderen met pratende buiken.