Onze 8 favoriete hotels in Parijs onder de € 80

Ik hou van super goedkope logeerpartijtjes in Parijs. Nou, natuurlijk niet iedereen. De stad zit vol met ongeïnspireerde goedkope opties, die je, na honderden te hebben bezocht, beter niet kunt bespreken. Maar het heeft ook een aantal budgethotels die iets speciaals bieden, en ik ben blij ze toe te voegen aan onze lijst met hotels in Parijs.

De beste van hen hebben een paar dingen gemeen. Dit zijn meestal kleine, onafhankelijke bedrijven die al tientallen jaren door dezelfde eigenaar of familie worden gerund. Inderdaad, in de 12 jaar dat ik deze hotels heb bezocht, ben ik jaar na jaar vaak begroet door dezelfde vriendelijke gezichten bij de receptie.

Veel van deze hotels bieden eenvoudige en schone kamers, terwijl ze de extra’s die andere hotels toevoegen om de prijs (en sterrenclassificatie) te verhogen, beperken. Als je naar de onderstaande lijst kijkt, zul je merken dat veel van hen geen tv’s aanbieden, hoewel ze nu bijna allemaal gratis wifi bieden. (Bovendien is alles stiller.)

Ten slotte hebben veel van deze hotels iets speciaals aan de hand. Misschien is het de vrouwelijke touch (Tiquetonne) of de onmogelijk centrale ligging (Henri IV) of het trendy shabby chic design (Eldorado). Wat deze hotels anders maakt, is dat ze niet alleen echt goedkope bedden bieden, maar ook een ervaring die ik interessant en vooral Parijse vind.

Dit zijn mijn acht favoriete hotels in Parijs met tweepersoonskamers voor minder dan € 80. Voor nog veel meer beoordelingen (inclusief een goede nachtrust die iets duurder is), bekijk onze Parijs-gids.

Rivoli Hotel.

Dubbel €47-80
Lees de recensie

Slapen in Hotel Rivoli, aan de overkant van de rue de Rivoli van Hotel de Ville, is zo centraal (en eenvoudig) als maar kan. Niet-gerenoveerde tweepersoonskamers met een gedeelde badkamer kosten maar liefst 47 euro (eigenlijk goedkoper dan een hostel), terwijl gerenoveerde kamers met een eigen badkamer 70-80 euro kosten. Er is geen lift, geen tv en eigenlijk geen luxe extra’s, maar het is schoon, gunstig gelegen en heeft gratis wifi in het hele gebouw.

Hotel Tiquetonne

Tweepersoonskamers met bad vanaf €65
Lees de recensie

Hotel Tiquetonne is een van onze favoriete hotels op de site en zeker een van de meest populaire onder lezers. Het krakende en ouderwetse hotel ligt een paar blokken ten noorden van Les Halles aan de chique rue Tiquetonne en biedt 45 eenvoudige, schone en zeer goedkope kamers met een vrouwelijk tintje (ik bedoel, kijk naar dat behang!). Hoewel er geen televisies zijn, biedt het hotel gratis wifi. (En aangezien de meeste van hun en-suite tweepersoonskamers € 65 zijn, kun je een tv kopen met het geld dat je bespaart.)

Besteltips: Bel of schrijf een e-mail e-mail het hotel zo vroeg mogelijk, vooral tijdens het hoogseizoen, omdat het vol raakt. We geven de voorkeur aan de kamers op de bovenste verdiepingen aan de straatkant omdat ze een geweldig uitzicht hebben. Geef uw voorkeuren op bij het maken van een reservering.

Cluny Sorbonne

Dubbel: € 70-101
Lees de recensie

Studenten graven Hotel Cluny Sorbonne, een ouderwets hotel aan de overkant van de Université de la Sorbonne in het Quartier Latin. En studenten, let op: in 1872 de beroemde Franse dichter Rimbaud woonde hier en schreef gedichten bij kaarslicht in kamer 62. De recente renovatie van de 23 kamers heeft ze wat duurder gemaakt, maar ook een behoorlijke upgrade. Alle kamers hebben een tv, gratis WiFi en een eigen badkamer.

Besteltips: De prijzen zijn iets goedkoper wanneer u meer dan drie nachten boekt. We gaven ook de voorkeur aan de kamers op de bovenste verdiepingen aan de straatkant, omdat ze een prachtig uitzicht hebben op de Sorbonne (vraag ernaar tijdens het boeken).

Hotel Henri IV

Dubbel €60-95
Lees de recensie

Het draait allemaal om locatie en geschiedenis in Hotel Henri IV, een nulsterrenhotel in Cheapo op de top van Place Dauphine, Ile de la Cité. Je verblijft letterlijk in het centrum van de stad. Het gebouw diende ooit als de drukkerij van koning Hendrik IV, maar heeft nu 15 eenvoudige kamers (geen tv of wifi) met een prachtig uitzicht op het plein en bodemprijzen.

Besteltips: Het hotel heeft geen lift, dus als je problemen hebt, vraag dan om een ​​lagere verdieping, hoewel je nog steeds naar de receptie moet klimmen. Reserveer van tevoren, vooral in het hoogseizoen. Houd er rekening mee dat het hotel geen Wi-Fi heeft (en in feite heb ik hier specifiek een ander bericht over geschreven!).

Hotel Audran

Dubbel €65-95
Lees de recensie

in 2011 volledig gerenoveerd, de Audran is een solide propositie en biedt tweesterrenkamers in de fotogenieke Abbesses-wijk van Montmartre. De kamers zijn geschilderd in prachtige blauwe en crèmekleurige tinten en het meubilair is eenvoudig. Alle kamers hebben een tv en gratis WiFi.

Hotel Eldorado

Dubbel €65-94
Lees de recensie

Hotel Eldorado, gelegen in de kunstzinnige wijk Batignolles, in de buurt van Montmartre, is een prachtig juweeltje en biedt 33 eigenzinnige kamers met een vleugje dark chic. De kamers zijn een mix van originele schilderijen, rommelmarktmeubels en mooi antiek… maar geen tv. In het hele gebouw is gratis WiFi beschikbaar en in de warmere maanden wacht u een tuin vol planten.

Besteltips: Net als de anderen op deze lijst is Eldorado erg populair, dus reserveer van tevoren. Houd er rekening mee dat alle tweepersoonskamers een eigen badkamer hebben, zelfs voor € 65. Ook heeft het hotel geen lift.

Hotel André Gill

Dubbel €70-90
Lees onze recensie

Hoewel de locatie van het hotel in de buurt van Pigalle en Montmartre vol actie is (en soms slonzig), is het door een familie gerunde Hotel André Gill verrassend rustig. Veel hiervan is te wijten aan de doodlopende weg van het hotel, die voorkomt dat auto’s langs de ramen zoemen. De 33 kamers zijn eenvoudig ingericht (wederom geen tv of telefoon), maar er is gratis wifi en, belangrijker nog, het hotel biedt een gratis ontbijt.

Hotel Stella

Dubbel €80
Lees de recensie

Het eensterrenhotel Stella is oud, goedkoop en charmant. Het bevindt zich op de linkeroever, direct naast de Jardin du Luxembourg. Hoewel het voor sommigen misschien te eenvoudig is (er is geen wifi of tv in de kamers), zullen anderen genieten van de eigenzinnigheid en romantische sfeer, evenals de algehele ruimtelijkheid van de 20 kamers (waaronder een met een oude buffetpiano).

Besteltips: Het hotel accepteert geen creditcards en bij late aankomsten dient u rekening te houden met de beperkte openingstijden van de receptie. Er is geen lift.

Meer aanbiedingen

Maar wacht, ik begin net! Bezoek onze Parijs-gids voor meer budgethotels in Parijs.