Parijs Bateaux-Mouches kan een geweldige rit zijn voor vermoeide reizigers

Als Cheapo-hostel en expert in studeren in het buitenland – en ikzelf in dezelfde leeftijdscategorie – was ik heel blij toen ik een uitnodiging kreeg van Atout France USA om deel te nemen aan een reis die jongerenreizen in Frankrijk promoot. Ik was ook een beetje overdonderd, ik hoorde pas afgelopen maandag van de reis (naar Parijs en Montpellier). Mijn vlucht is vrijdag vertrokken. Jij doet de wiskunde.

Kijk maar naar zaterdag en ik heb mijn eerste goedkope fooi al gevonden om over naar huis te schrijven. Bateaux-Mouches, een eenvoudige rondreis door Parijs vanaf de rivier de Seine, is een veelgebruikt toeristisch gebied. Maar dat betekent niet dat je niet moet aarzelen om aan boord van een van de aakachtige schepen te springen voor een snelle, comfortabele en goedkope tour door de Lichtstad.

Leun achterover, ontspan en kijk

Als een zeer pijnlijke, zeer jetlagige reiziger, was het een zegen om op een boot te kunnen springen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs te zien zonder te hoeven lopen of je zorgen te maken over de planning. Bateaux-Mouches (en andere soortgelijke bootdiensten) cruise naar de Eiffeltoren, de Notre Dame, Hotel de Ville en vele andere attracties in een snel uur. Geen enkele andere dienst kan zo’n uitgebreide reis sneller of goedkoper aanbieden. Een cruise op de rivier de Seine is nooit een slecht idee, maar voor de vermoeide reiziger zal het niet genoeg zijn.

En als het buiten warm is, zoals in Parijs (twee weken geleden 90 graden), is het op het water veel fijner dan op de straten van de stad. Maar houd er rekening mee dat bij koud weer de wind op de rivier de reis bijna ondraaglijk koud kan maken. Twee februari geleden nam ik Bateaux-Mouche voor het eerst. Ik denk niet dat ik toen een speelse recensie had kunnen schrijven.)

Voor informatie over de beste riviercruises en prijzen van Parijs, bekijk onze post van juni.

Wat betreft de rest van de reis, daar kom ik snel op terug. Mijn reisschema heeft tot nu toe niet veel blogtijd van hoge kwaliteit toegestaan. Maar terwijl u wacht op deze langere updates, kunt u mijn bewegingen volgen op Twitter en Facebook. Het is tot nu toe erg leuk geweest en er is genoeg om over te praten!