Tennis en geschiedenis aan de rand van Parijs

Toen ik een paar jaar geleden in Parijs woonde, was ik altijd van plan om het tenniscomplex Roland Garros te bezoeken. Helaas stond mijn afstudeeronderzoek in de weg en heb ik het nooit gehaald. Dus toen ik vorige week eindelijk op bezoek was, was ik blij om deze onafgemaakte zaak af te ronden.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom een ​​sportlocatie hoog op mijn lijstje staat van must-see attracties in deze ‘stad van kunst en cultuur’, maar dit is geen gewoon tennisstadion. Als gastheer van de French Open, een van de vier grote sporten, wordt Roland Garros alleen in geschiedenis en glamour geëvenaard door Wimbledon. (Alle excuses aan de partizanen van Melbourne en Flushing Meadows.)

Gelegen buiten het stadscentrum en naast het uitgestrekte park Bois de Boulogne, is Roland Garros de perfecte plek om de stad te ontvluchten. Natuurlijk is de scène tijdens de French Open waarschijnlijk veel rauwer, maar we bezochten het complex toen alle tennissterren bezig waren op de US Open in New York.

Tour Roland Garros

Ik hoopte dat de reis een wandeling zou omvatten over de spectaculaire rode gravelbanen die tennisfans zo goed kennen en misschien een bezoek aan het centrum. Integendeel, de rondleiding van meer dan een uur omvatte de hele campus, inclusief bezoeken aan persboxen, mediaruimtes en kleedkamers voor spelers, eindigend met een bezoek aan het museum van de Franse Tennisfederatie.

Bezoekers kunnen in de perskamer zitten en doen alsof ze het kampioenschap hebben gewonnen, terwijl audio van de laatste finale de juiste sfeer creëert voor een bezoek aan het centrum. En nee, op de gravelbaan zelf mag je helaas niet lopen (de terreinwachters zouden er voor je zijn).

Verhalen en interessante anekdotes over spelers van Suzanne Lenglen tot Steffi Graf en Rafael Nadal zullen gewaardeerd worden door elke tennisfan die Parijs bezoekt. Zelfs niet-fans zullen de historische betekenis van het complex voelen.

Rondleidingen kosten € 10,50 per persoon (€ 8,50 voor kinderen en studenten) en een gecombineerde rondleiding/museumkaart kost € 15,50. Rondleidingen in het Engels vertrekken om 11.00 en 15.00 uur op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag (evenals dinsdag en donderdag tijdens de Franse schoolvakanties). Meer informatie is beschikbaar op de Roland Garros-website.

Gratis en goedkope bezoeken

Als je niet op tournee wilt, maar toch het landschap van de Roland Garros-campus wilt bewonderen, is de toegang het grootste deel van het jaar volledig gratis. Je zult het centrale plein of andere nevenattracties niet zien, maar het is de moeite waard om de metro te nemen om bij de pleinen zelf te komen.

Natuurlijk moet je betalen om deel te nemen aan Roland Garros op de French Open. Maar er zijn manieren om je tennisfix goedkoop te krijgen. Tijdens het toernooi (elk jaar half mei tot begin juni) beginnen avondtickets vanaf € 12. Deze geeft vanaf 15.00 uur toegang tot de buitenhoven. of vanaf 17.00 uur naar het showterrein. Je krijgt misschien geen grote wedstrijd, althans niet allemaal, maar je zult nog steeds de profs zien vechten op de harde gravelbanen.

Om Roland Garros te bereiken, neemt u metrolijn 10 naar Porte d’Auteil. De ingang ligt op 10 minuten lopen van Avenue de la Porte d’Auteuil en Avenue de Gary Bennett.

Waar te eten

Onze reis naar Roland Garros begon met een heerlijke brunch in de tuin van het heerlijke en comfortabele restaurant Le Roland Garros, waar we genoten van gebak, merguez en eieren a la coque (zachtgekookt). Helaas biedt het restaurant geen goedkope gerechten, maar de idyllische sfeer kan een cocktail waard zijn voor een fatsoenlijke prijs en een bijgerecht, antipasti of dessert (8-10 euro per stuk).

Meer informatie

Dit bericht maakt deel uit van een serie gesponsord door Atout France – USA, het Franse bureau voor toerismeontwikkeling in New York, waarin jongerenreizen in Frankrijk worden belicht. Op onze laatste reis zijn we van Parijs naar Montpellier gereisd en hebben we de accommodaties, activiteiten en attracties bekeken waar jonge reizigers dol op zijn.

Voor EuroCheap-tips over de beste plekken om te verblijven in Parijs, bekijk onze lijst met aanbevelingen voor budgethotels.