Vraag en antwoord met Hotel Dali in Florence

Hotel Dali, gelegen in het centrum van Florence, op korte loopafstand van de Duomo, is al meer dan 10 jaar een favoriet van EuroCheapo. Toen we Dali voor het eerst bezochten, waren de eigenaren van het hotel, Marco en Samantha, nog bezig met het beheren van hun pensioen.

Tegenwoordig behoren de tarieven nog steeds tot de meest betaalbare in Florence, hoewel ze enkele voorzieningen hebben geïntroduceerd waaraan in 2002 niet eens werd gedacht. (Heeft iemand wifi?). Maar wat is er veranderd sinds de opening en welk advies hebben ze voor toeristen die Florence bezoeken?

We hebben onlangs correspondent Taylor Zerbey gestuurd om met Samantha en Marco te praten. Dit is wat ze heeft geleerd.

1. Allereerst, waarom heeft u uw hotel Hotel Dali genoemd?

Samantha: Het hotel heette vroeger Pensione Orologio en ligt aan de Via dell’Oriuolo, dus we dachten dat het onmogelijk zou zijn om het via de telefoon aan onze gasten uit te spreken, dus zochten we een andere naam.

We houden allebei van kunst, we hebben veel vrienden die tekenen, foto’s maken, enz., dus we wilden deze kleine plaats echt wat persoonlijkheid geven door ons werk te laten zien… we dachten dat Dalì (van Salvador Dalì) de perfecte naam was: internationaal . , kort, gemakkelijk te schrijven en zo gek als we zijn (omdat we dit bedrijf zijn begonnen zonder ervaring en veel schulden).

En last but not least, als je “DALi” zegt, krijg je een glimlach op je gezicht… dus dat vonden we een goed teken!

2. Welk advies zou je geven aan reizigers die Florence voor het eerst bezoeken?

Neem de tijd – denk aan Dolce Vita. Breng indien mogelijk meer dan één nacht door. Ik weet dat het misschien niet lang duurt om Italië te zien, maar Florence verdient, net als alle andere Italiaanse steden, tijd, rust, om de stad, de mensen, het eten te voelen. Anders zult u zich bij thuiskomst de verschillen tussen Florence, Rome, Pisa of Napels niet herinneren, en de verschillen maken Italië zo’n prachtig land.

3. Beste goedkope eten in Florence?

Wij bevelen Zio Gigi (Via Folco Portinari, 7-r) en Masticabrodo (Borgo Allegri, 53) aan, twee kleine restaurantjes vlakbij het hotel waar je voor €20 een stevige maaltijd kunt nuttigen. Ga anders naar een “pizzeria” en “gastronomie” en pak een panino met wat je maar wilt voor snel Italiaans eten.

4. Florence niet verlaten zonder…?

Gratis de trap op naar Piazzale Michelangelo, het mooiste uitzicht over de stad!

Wat het eten betreft: probeer de ribollita in de winter en de panzanella in de zomer voor degenen die van een sterk smakende lampredotto-panino houden.

Als je verdwaalt, zal het dwalen door de kleine straatjes van Oltrarno je het gevoel geven dat je in een ander tijdperk leeft.

5. Op welke manieren denk je dat Florence aan het veranderen is?

Veel van de oude winkels werden gedwongen te sluiten en gaven hun panden aan grote bedrijven die fastfood, junk of koffie van lage kwaliteit verkopen – plaatsen die overal ter wereld hetzelfde zijn en overal dezelfde dingen serveren. Zoals ik al zei, diversiteit is het kostbaarste dat we hebben, en het maakt me bang als ik zie dat de stad op een winkelcentrum begint te lijken.

6. Waar hebben reizigers de meeste moeite mee als ze voor het eerst in Florence aankomen? Denk je dat ze met misvattingen komen?

Ze “worstelen” echt met het verkeer en het complexe eenrichtingssysteem in deze stad, maar zelfs als Florence geen goede plek is om met de auto te reizen, gebruiken de meeste mensen nog steeds de auto.

De misvatting kan zijn dat ze zich niet veilig voelen en dat we ze moeten verzekeren dat er niets met hen zal gebeuren.

7. Zijn er speciale aanbiedingen waarvan Cheapos op de hoogte moet zijn?

In het voorjaar is er een “cultuurweek” wanneer alle staatsmusea gratis zijn. En van half november tot half maart is het laagseizoen, dus de prijzen zijn overal veel goedkoper.

Heel erg bedankt voor je tijd, Samantha en Marco! Wij wensen u veel succes bij Hotel Dali!

Je kunt onze recensie van Dali hier lezen.