10 Franse zinnen die u geld besparen in Parijs

Dus je hebt het gevoel dat je bonjours en mercis onder de knie hebt? Misschien is het tijd om dat te doen. Soms werken handsignalen niet altijd bij het winkelen of dineren in een café in Parijs.

We kennen het gevoel dat we willen zeggen: “Nee, stop, alsjeblieft, ik wilde geen doos chocolaatjes van € 65”, en soms kun je de woorden gewoon niet vinden.

Dus hier zijn enkele eenvoudige zinnen die u in uw achterzak kunt bewaren als u gaat winkelen of uit eten gaat, zodat u niet te veel geld uitgeeft. Goede moed!

1. een coute combien? – Hoe veel kost het?

Gebruik deze wanneer u de prijs niet kunt zien of niet zeker bent. Het doet wonderen op een rommelmarkt, waar je, als je eenmaal de prijs kent, zult zien hoe goed je onderhandelingsvaardigheden zijn. Ik hoop alleen dat je cijfers zijn opgeblazen

9. Gratis – Gratis

Het is niet goed. Als je ziet dat iets “gratis” is, is de kans groot dat het museum/exemplaar/brochure/tour dat ook is. Wees op uw hoede voor freebies met regels (zoals ‘gratis’ rondleidingen waarvoor aan het einde bijna een fooi nodig is). Er zijn echter tal van musea en galerijen die eigenlijk gratis zijn we kennen er een paar!

10. Non merci, c’est trop – Nee bedankt, dat is teveel

Het kan je uit een lastige situatie halen of het gesprek een beetje verwilderd maken als je op een rommelmarkt bent. Over het algemeen is ruilhandel niet iets wat we in Parijs doen, maar je weet maar nooit. Stel je voor dat een marktverkoper je zojuist heeft volgeladen met drie kilo tomaten – gebruik deze zin om je te laten weten dat je het niet nodig hebt.

Hoewel als de kaasboer je kaas al heeft verpakt en je tegen de prijs bent, het een beetje onbeleefd zou zijn om te zeggen dat het te duur is en weg te lopen. Zien #1 en gebruik het royaal.