10 gratis dingen om te doen waardoor je verliefd wordt op Londen

Er is die beroemde uitdrukking “ziek van Londen, ziek van het leven”.

Maar het is niet dat we genoeg krijgen van de vele attracties en activiteiten van Londen, het is alleen dat onze portemonnee soms een deuk krijgt.

Wanneer dat budget begint weg te glippen, is het de moeite waard eraan te denken dat de vele dingen die Londen gratis te bieden heeft, net zo inspirerend kunnen zijn als alles waarvoor je betaalt. Als je begint met het tellen van alle gratis dingen waar bezoekers van kunnen profiteren, is Londen misschien niet zo duur als we ons altijd voorstellen. Hier zijn tien ideeën voor beginners.

1. Fantastisch uitzicht

Deze bruisende, eeuwenoude stad biedt geweldige uitzichten. En je hoeft niet te betalen om op de Shard te komen om de beste van hen te ervaren. Primrose Hill (Chalk Farm-buis) is een favoriete plek voor Londenaren voor picknicks, oudejaarsavond en wanneer je maar wilt van een schilderachtig uitzicht op deze uitgestrekte stad. Ondertussen, in Zuid-Londen, is het uitzicht vanaf de top bij de Royal Observatory fantastisch. Maar als er één ding is dat zelfs de meest geharde Londenaar een beetje rokerig kan maken, dan is het ’s nachts de Theems oversteken: de verlichte London Eye, Westminster en de South Bank. Het is genoeg om ons te laten geloven dat we in een film van Richard Curtis leven, met Hugh Grant om de hoek te wachten.

9. St Martins in the Fields-concerten

Nadat je foto’s hebt gemaakt op Trafalgar Square en rondhangt in de National Gallery, zul je nog een traktatie te ontdekken hebben. St Martins in the Fields biedt gratis lunchconcerten in een prachtig Georgisch interieur. Obsessief voelen? Daal af in de crypte voor een gratis maar nog steeds zeer vullende lunch in de kerkcafetaria. Bekijk hier onze gids voor meer gratis klassieke muziek in Londen.

10. Zuidbank

En tot slot mijn persoonlijke favoriet. Een wandeling langs de zuidelijke oever geeft je niet alleen een prachtig uitzicht op de rivier, maar ook de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een fantastisch scala aan culturele mogelijkheden. Een wandeling van Waterloo naar de Tate Modern (en het wordt echt een wandeling, te veel haast) brengt geneugten zoals gratis lunchmuziek in de Royal Festival Hall, tweedehands boekverkopers buiten het British FiIm Institute of It has the prachtige Mediatheque, waar u meer dan 2500 van de belangrijkste collectiestukken uit de archieven kunt bekijken. Er is de OXO Tower, vol met onafhankelijke ontwerpers, en het Globe Theatre. Net als je denkt dat je alles hebt gezien, gebeurt er altijd wel iets waardoor je weer helemaal verliefd wordt op Londen.