10 manieren om de zomer in Barcelona te vieren: festivals, stranden en goedkoop entertainment

Na wat een van de natste en koudste lentes ooit was, is de zomer eindelijk aangebroken. Zinderende dagen worden doorgebracht op een van de negen stranden van de stad, en natte nachten worden genoten op een van de vele festivals. Mis deze evenementen en de leuke plekjes van de stad niet van juni tot september.

festivals

1. Sant Joan: De hele nacht strandfeest
23-24 juni
Website

De zomerzonnewende wordt gekenmerkt door een enorme hit op het strand: Sant Joan. In de nacht van 23 juni trekken feestgangers naar de waterkant van de stad met picknicks, drank, muziek en een serieus verlangen om naar beneden te gaan. Het plezier stopt niet tot het ochtendgloren. De 24e is een feestdag, dus je hebt de kans om uit te slapen.


2. Montjuïc-eiland: goedkope buitenfilms
6 juli – 8 augustus
Website

Sala Montjuïc is een openluchtbioscoop in een kasteel op de Montjuïc-heuvel. Dit is een uitzonderlijke plek om te bewonderen vanaf 6 juli. tot 8 augustus De line-up van dit jaar omvat Woody Allen’s Blue Jasmine, Grease, Gravity, Django, Searching for Sugarman en nog veel meer.

De lokale bevolking houdt van dit festival en het loopt vroeg vol. Vrienden brengen manden gevuld met picknickdiners, naast Spaans bier en wijn, en zorgen voor een lange avond. Barcelona is zo heet in juli en augustus dat een koele dag op een breed grasveld onder de sterren perfect is. De zaal gaat open om 20.30 uur, gevolgd door livemuziek een uur voordat de film begint. De films beginnen om 22.00 uur.

Er zijn een paar dingen om te onthouden: om het kasteel binnen te komen, is wat werk. Ga vroeg en neem de tijd voor de bus of wandeling. Er zijn ook gratis bussen vanaf Plaça Espanya (kruising met Av. Paral·lel) om 20:15 uur. Bussen brengen het publiek pas terug nadat de film is afgelopen. Er zijn meestal lange rijen voor deze gratis bussen, dus plan vooruit. Ondanks het gedoe is het beklimmen van Sala Montjuïc een ervaring die de ticketprijs en planning van € 6 meer dan waard is.

3. Cruïlla Festival: bekende bands voor een goede prijs
11-13 juli
Website

Drie dagen op het Cruïlla muziekfestival, vanaf 11 juli. Deze show is niet zo bekend als Primavera Sound of Sonar, dus het is niet zo duur. Dit jaar treden veel nationale en internationale muzikanten op in Cruïlla, waaronder Macklemore & Ryan Luis, Jack Johnson en Berri Txarrak. Een driedaagse pas kost 70 euro of een dagkaart 45 euro. Het festival vindt plaats op een van de beste plekken in Barcelona – Parc del Forum, met podia langs de Middellandse Zee.

4. Música als Parcs festival: gratis openluchtconcerten
Hele zomer
Website

Tijdens het festival Música als Parcs zijn er van juni tot augustus gratis openluchtconcerten in de parken. Locals brengen familie en vrienden mee voor een avond vol muziek en snacks. Nu in zijn 19e seizoen, organiseert Música als Parcs de hele zomer meer dan 46 concerten. Concerten beginnen om 20.00 of 21.00 uur, check dus eerst.

5. Festa Major de Gràcia: een uitgelaten buurtfeest
15-21 augustus
Website

Gràcia is de beste authentieke smaak van Barcelona, ​​verwijderd van Gaudi-attracties, La Rambla en massatoerisme. Het gebied was ooit een dorp en heeft nog steeds het gevoel van een kleine stad. De lokale bevolking is er dol op.

Zoals alle ‘kappen van de stad’ is er één keer per jaar een ‘blokfeest’ waar buren feesten, dansen en de hele nacht feesten. De “Block Party” in Gracia (Festa Major de Gràcia) is de beste in de stad, met alles wat hier gebeurt, met weelderige versieringen en livemuziek op elke hoek. Overvol. Het is wild. Het is de hele dag en de hele nacht. Dit gebeurt anno 2014. 15-21 augustus

Stranden, parken en dagtochten

6. La Barceloneta: bezoek het belangrijkste strand van de stad

La Barceloneta is de drukste van de negen playa’s van de stad. Ga naar het noorden, weg van het zeilvormige W Hotel, voor betere plekken. De stranden van Barcelona zijn niet helemaal natuurlijk en werden in 1992 aangelegd. voor de Olympische Spelen. Daarom is het zand enigszins kalkachtig. Het maakt niet uit. Ze zijn nog steeds hemels op hete juli-middagen. Veel kleine strandbars liggen langs het zand en bieden eten, drinken, muziek en badkamers. De Middellandse Zee is over het algemeen kalm, warm en veilig (behalve af en toe een kwal).

7. Sitges: een prachtig dorp aan zee

Maak een gemakkelijke treinrit van 40 minuten naar Sitges, een witgekalkt dorp aan de Middellandse Zee. Slenter over de charmante boulevard, winkel in de boetiekjes en nip van frisse Spaanse wijnen bij paella met zeevruchten in een van de vele eetgelegenheden. Ook de stranden zijn prachtig. Breng de dag door.

10. Ga naar de stranden van Marseme: wit zand buiten de gebaande paden

Soms, vooral in het weekend, kunnen de stranden van de stad overvol zijn. U kunt in de rij wachten om een ​​stuk strandlaken af ​​te gooien. Het is irritant. Ga voor meer ruimte en rust naar het noorden naar de stranden van Maresme. Een korte treinrit maakt een wereld van verschil. Tot de besten van het stel behoren El Masnou en Sant Pol de Mar.

Tips van afgelopen zomer

Houd er rekening mee dat juni, juli en augustus de beste toeristische maanden zijn in Barcelona, ​​​​dus de stad zal vol met bezoekers zijn. In augustus verlaten de meeste inwoners de stad voor een vakantie van een maand en zijn veel winkels en restaurants gesloten. Maar met zoveel stranden en festivals om te bezoeken, zal je niet tekort komen aan een eindeloze lijst van dingen om te doen!