12 tips voor studeren in het buitenland in Parijs

Als je een universiteitsstudent bent, is de kans groot dat je een studiereis naar het buitenland plant. Als je het geluk hebt om naar Parijs te komen, heb je veel om naar uit te kijken!

Zomerstudenten zijn net neergedaald in de straten van Parijs, en herfstsemester- en jaarstudenten zijn onderweg.

Als je in Parijs komt studeren, zul je zeker een geweldige tijd hebben in de Lichtstad. Hier zijn enkele tips om het meeste uit uw tijd weg van huis te halen.

1. Plan vooruit

Je hebt misschien gehoord van de beroemde gevaren van de Franse bureaucratie. Zorg ervoor dat, voordat u aan boord gaat van het vliegtuig, ALLES in orde is, van de administratieve formulieren tot het Franse visum. U wilt zich niet bezig houden met de administratieve details van Frankrijk als u een geweldige middag in een Parijse café zou kunnen genieten. Geloof me.

2. Organiseer al uw financiën

Misschien wilt u uw bank informeren over de kosten terwijl u in het buitenland bent. U zult schrikken van de internationale kosten die u kunt maken als u hier uw pinpas bij een geldautomaat gebruikt. Uw bank heeft mogelijk een Franse zusterbank (zoals BNP Paribas en Bank of America) of een speciale creditcard/betaalkaart voor reizen die u kunt gebruiken. Gerelateerd: ATM-kosten vermijden tijdens het reizen in Parijs

3. Pak licht in

Het lijkt misschien alsof je twee of drie koffers mee moet nemen, maar de meeste van die kleren zullen nooit gedragen worden. Wonen in Parijs vraagt ​​om een ​​paar klassieke items, zoals je favoriete jeans, blazer en leren jack. En bespaar ruimte voor nieuwe aankopen!

4. Leer Frans!

Serieus, leer op zijn minst een beetje Frans voordat je naar Parijs komt. Veel mensen spreken Engels, maar waarom zou u deze geweldige kans verspillen om uw taalvaardigheid te verbeteren? Voordat je aankomt, wil je wat basis Frans leren om rond te komen. Wissel talen uit terwijl je in Parijs bent! Er zijn veel goede diensten in Parijs om Frans te oefenen met Franstaligen, bijv Fransinformele bijeenkomst in een bar.

5. Dat gezegd hebbende.. maak wat Franse vrienden!

De beste manier om Frans te oefenen is door vrienden te maken. In het begin kan het een beetje moeilijk zijn, maar praat met je Franse klasgenoten of mensen die je ontmoet. U zult verrast zijn hoeveel uw Frans zal verbeteren en hoeveel u zult leren over de Franse cultuur.

6. Overweeg alternatieven voor het leven in een slaapzaal

Er zijn zoveel geweldige appartementen in Parijs en zoveel geweldige appartementdeals om van te profiteren. Waarom niet een kamer huren in een appartement met Franse studenten? Of een appartement kopen met vrienden? Je zult in staat zijn om een ​​echte keuken te organiseren en feesten te organiseren, maar ook om verschillende delen van Parijs te verkennen. U kunt zoeken naar platte aandelen op sites zoals Parijs Craiglist, WelcHome.comen Erasmusu.com. Er zijn ook enkele goede Facebook-groepen voor expats waar leden vaak promoties plaatsen.

7. Profiteer van het fantastische openbaar vervoer

Parijs heeft een uitstekend metro-, bus- en fietsverhuursysteem. In de meeste gevallen ben je binnen 2 minuten waar je moet zijn! Leren metro basis en experimenteer met bus– je zult er geen spijt van krijgen. En als je van fietsen houdt, moet je een bezoek brengen Hallo, onderdeel van Paris Bicycles. U kunt een fiets huren voor een dag, een week of zelfs een jaar. Er is geen beter gevoel dan terug te komen van een avondje feesten en vélo met Sena als uw gids!

12. Heb wat geduld en ga zoveel mogelijk naar buiten

Als expat in Parijs wonen is niet gemakkelijk. Soms voel je je in het buitenland echt vervreemd en als een complete idioot. Maar het wordt ook een geweldige ervaring en een geweldige kans om te groeien. Heb wat geduld als het moeilijk wordt, want je zult je deze spannende tijd in je leven altijd herinneren. Je komt misschien in de verleiding om thuis op Skype te zitten en met vrienden en familie te praten, of Netflix te bingewatchen als je geen plannen hebt. Ga op die dagen gewoon het huis uit en maak een wandeling. Je kunt Parijs ontdekken en je weet nooit wat je zou kunnen vinden!