15 redenen om Parijs te bezoeken in 2015

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee verschuift de aandacht van veel lezers naar reizen in 2015.

Zoals onze vakantietraditie is, zijn we klaar om op te sommen waarom je enthousiast zou moeten zijn om Parijs in 2015 te bezoeken. (Grappig hoe de lijst elk jaar langer wordt. Ik ben benieuwd hoe de 75 redenen om Parijs te bezoeken in 2075 eruit zullen zien…)

Gelukkig zijn 15 redenen om de Lichtstad te bezoeken een gemakkelijke uitdaging, met veel nieuwe dingen die gebeuren sinds januari. Hier zijn slechts enkele van de hoogtepunten waar we naar uitkijken:

15. Picasso keerde terug naar huis

Jaren geleden hebben we per ongeluk tegen je gelogen, deze keer weten we het zeker. Het onlangs gerenoveerde Picasso Museum is eindelijk heropend. Deze keer zijn we serieus. We hebben het gezien. Het is net heropend. Bezoek dus!

14. BYO-tas

Een stad zonder plastic tassen? Ja in 2015 zou eruit moeten zien als Parijs. Burgemeester Hidalgo wil de stad ontdoen van de uitgestrekte zakken die bijdragen aan de vervuiling. We komen steeds dichter bij een schoner Parijs. Overweeg om je eigen tas mee te nemen.

13. Zwanenmeer! Wij zingen in de regen!

“Zwanenmeer” in de Opéra Bastille in maart-april van dit jaar? Ja graag! (En goedkope stoelen zijn al te koop vanaf € 5!) Volgend jaar is het theateraanbod in de twee belangrijkste operahuizen van de stad van even hoge kwaliteit als altijd. Of ga naar het Théâtre du Châtelet voor Singin’ in the Rain, 12-26 maart.

2. Ga op een Eiffeltour in maart

Natuurlijk trekt de Marathon van Parijs in april tienduizenden mensen naar Parijs, maar een paar weken voor 21 maart. georganiseerde Eco Trail-run biedt een historische kans om het beroemdste monument van de stad te overwinnen – de Eiffeltoren. haarzelf Als je een ervaren hardloper bent, doe dan mee aan de loterij om een ​​plaats te winnen tussen de 40 geselecteerde hardlopers voor de Verticale Tour Eiffel in maart.

1. Stokbrood

En als er niets anders is, hoor ik dat Paris nog steeds goede baguettes maakt… Je weet wel, als er niets anders is. Hier is 2014 Lijst met winnaars van de Grand Prix de la Meileure Baguette (Grand Prix voor de Beste Baguettes). Waarom bekijk je ze niet allemaal?