5 dingen om te doen in Parijs als het regent

Reizigers hebben keuze te over als de zon altijd schijnt Parijswanneer het weer echter verandert in regen en bliksem, krijgt de naam “City of Light” een nieuwe betekenis.

Maar wandelen of fietsen door Parijs kan een belemmering worden als de lucht opengaat, en zelfs de meest voorbereide toerist kan overrompeld worden. Vrees niet, er is genoeg te doen in Parijs als het regent – zo niet, denk je dat zovelen van ons hier nog steeds zouden wonen?

Hier zijn vijf activiteiten die perfect zijn voor Parijs als het regent:

1. Musea – maar wees voorzichtig!

Musea lijken een voor de hand liggende keuze, maar kies verstandig. Als u besluit te bezoeken? Het Louvre op een regenachtige dag kon je, net als iedereen die hetzelfde idee had, buiten die grote glazen piramide in de rij staan ​​en wachten onder een paraplu.

Probeer het in plaats daarvan Carnavalet-museum binnen plagen die de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Parijs bevat, en het is gratis. Als alternatief kunt u voor € 9,50 gemakkelijk een hele dag in het Hotel des Invalides doorbrengen met een bezoek aan het graf van Napoleon en de collectie oorlogsvoorwerpen van het museum van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Voorrecht? Het museum is in het Frans en Engels.

2. Bibliotheek Centre Pompidou

Iedereen gaat naar Centre Pompidou voor hun moderne kunstgalerijen, maar als je gewoon een pauze van de regen nodig hebt, stop dan bij hun bibliotheek, die gratis is. De ingang is langs de rue de Rénard en elke lijn die zich kan vormen is regenvrij.

Ga naar boven en blader door de collecties of neem gewoon je boek mee en ga bij de grote ramen zitten met uitzicht op de stad en kijk hoe de regen valt. Er is zelfs een klein café, badkamers en een overdekt balkon voor rokers.

3. Parkeer hem in een café

Iedereen wil altijd Parijzenaar spelen door een paar uur in een café op de stoep te zitten, en een storm is het perfecte excuus. Ga naar een willekeurig café en bestel een koffie voor 1-3 euro en ontspan.

Solo gaan is perfect acceptabel, neem gewoon een boek of notitieboekje mee om er druk uit te zien terwijl je geniet van de bonzende regen die op het trottoir klettert.

4. Films!

Toen ik een kind was, was filmtijd altijd een geweldige oplossing voor een regenachtige dag. In Parijs is de bioscoop nog steeds een geweldige optie. Veel theaters hebben speciale dag- of studentenprijzen, zorg ervoor dat je de “VO”-versie ziet, de originele versie, anders krijg je de versie in het Frans nagesynchroniseerd.

Ga naar UGC bij Bercy, waar shows voor de lunch bijvoorbeeld slechts € 6,70 kosten. Regenachtige ochtenden zijn net zo erg als regenachtige avonden, toch?

5. Dapper buiten

Als de regen je niet stoort, bijt je vast, trek je regenlaarzen aan, pak een paraplu en profiteer van het feit dat regen de meeste toeristen weghoudt van de populairste attracties van de stad. Promenade in de regen Tuileries of Luxemburgse tuinen kan indrukwekkend zijn als er niemand anders in de buurt is.

Zolang je voeten goed zijn en je elektronica in het hotel of hostel achterlaat, kun je echt genieten van Parijs in een zomerse middagdouche.

Bijlagen

Wat je ook doet, plan dienovereenkomstig. Passende schoenen en paraplu’s zijn het hele jaar door essentieel in Parijs. Als je documenten of belangrijke papieren bij je hebt, bewaar ze dan in een waterdichte tas of laat ze achter in een hotelkluis – er is niets erger dan een doorweekt paspoort bij de douane.

Jouw activiteit op een regenachtige dag

Parijs bewijst keer op keer, weer of geen weer, het is altijd een van de mooiste steden ter wereld. Wat is je favoriete activiteit op een regenachtige dag? Deel met ons in het opmerkingengedeelte.

Opmerking: Dit artikel is in 2014 bijgewerkt. 4 juli om prijswijzigingen weer te geven.