5 simpele tips om het goedkoopste ticket naar Europa te vinden

Er is niets beter dan een vakantie en nergens is er meer entertainment, geschiedenis en cultuur dan in Europa. Van de prachtige wateren van de Griekse eilanden tot de besneeuwde toppen van de Zwitserse Alpen en de bruisende markten van Spanje, Europa is de ultieme ontsnapping.

Helaas, afhankelijk van waar je vandaan komt, kan vliegen naar Europa voor veel reizigers onbetaalbaar zijn. Wees niet bang! Ontdek de besparingen met deze vijf eenvoudige tips om het goedkoopste vliegticket naar Europa te vinden.

1. Koop je ticket van tevoren (maar niet te ver van tevoren)

Het is intuïtief dat vliegtickets ruim van tevoren goedkoper zijn – als je flexibel bent – en gestaag toenemen naarmate je dichter bij de vluchtdatum komt. Dit is waar, maar slechts gedeeltelijk.

Volgens de ARC-studie dalen de tarieven vaak tot het laagste niveau zes weken voor de vlucht. Wie op dat moment tickets boekt, bespaart gemiddeld 6 procent. Dus zorg ervoor dat u uw reis van tevoren plant … een beetje.

2. Vlieg midweek tot midweek

De meeste mensen hebben de neiging om de vakantie als een normale werkweek te zien. Vlieg bijvoorbeeld op een vrijdagavond en keer het volgende weekend terug. Doorbreek deze cyclus of breek de bank!

Midweek vliegen, volgens onderzoek van FareComparedinsdag of woensdag– een lagere vraag kan u tot 35% besparen.

3. Bestel op dinsdagmiddag

Mensen hebben de neiging om vliegtickets te zoeken als ze vrije tijd hebben, meestal ’s avonds na school en werk of in het weekend. Zoals verwacht stijgen de ticketprijzen op dit moment, vooral in het weekend.

Volgens FareCompare is het goedkoopste moment om een ​​ticket te kopen dinsdagmiddag, wanneer de meeste luchtvaartmaatschappijen hun deals vrijgeven.

4. Reis van de ene hub naar de andere om goedkopere tarieven te krijgen

Een andere geweldige manier om te besparen op uw volgende reis naar Europa is om uw luchtvaartmaatschappijen en hubs te kennen, in het besef dat reizen van luchthaven naar hub vaak gepaard gaat met grote kortingen.

Als u bijvoorbeeld een reis van New York naar Wenen plant, kunt u een rechtstreekse vlucht boeken. Een manier om geld te besparen is echter om rechtstreeks een ticket naar een luchtvaartmaatschappij te boeken, zoals vliegen van New York naar de hub van Lufthansa in München, en vervolgens een regionaal ticket te kopen bij een goedkope luchtvaartmaatschappij naar Wenen.

5. Denk aan AL je reiskosten

Hoewel dit technisch gezien geen vliegtickets zijn, kun je, om echt geld te besparen op je reis naar Europa, verder denken dan alleen de vlucht en je hele reis. Veel reizigers vergeten bijvoorbeeld om grondtransport te onderzoeken wanneer ze landen en geven uiteindelijk grote bedragen uit aan taxi’s en andere reizen in vergelijking met de goedkope en toegankelijke bus- en metrosystemen.

Over de auteur

David D. Chait is een reisliefhebber en oprichter van Travefy, een gratis app voor het plannen van groepsreizen.