5 tips om Birmingham, Engeland met een beperkt budget te bezoeken

Birmingham, de op een na dichtstbevolkte stad van het Verenigd Koninkrijk, is geen kopie van Londen. De stad West Midlands staat vol met klassieke Victoriaanse gebouwen en gedurfde moderne architectuur.

Van oudsher een belangrijk centrum voor productie en moderne industrie, heeft Birmingham onlangs uitgebreide upgrades van kanalen en industriegebieden gezien en de oprichting van een media- en kunstdistrict in de Custard Factory. De weekenddrukte van Birmingham bestaat grotendeels uit de lokale bevolking, een verfrissend contrast met de toeristische stadsdelen in de binnenstad van Londen.

Hier zijn vijf tips om op je centjes te letten in de op een na grootste stad van het VK.

1. Reizen met de trein

Excuseer de aanname, maar het is waarschijnlijk een reis van 90 minuten met de trein vanuit Londen. De concurrentie is groot op deze route – drie treinmaatschappijen bieden diensten aan tussen de twee steden. Londen Midland en Maagdentreinen biedt treindiensten vanuit London Euston, o Chiltern Spoorwegen exploiteert een dienst vanuit London Marylebone. Controleer de tarieven op elk van deze lijnen en onthoud dat het het goedkoopst is om vooraf tickets te kopen tijdens de daluren (in feite de daluren).

Opmerking: probeer dit voor algemene tips om geld te besparen op treinkaartjes in het VK: MijnTreinTicket.com.uk.

2. Rondleiding door de geschiedenis van de 19e eeuw

Birmingham rug aan rug. (55-63 Hurst Street / 50-54 Inge Street), gerund door de National Trust, bestaat uit gerenoveerde 19e-eeuwse “ruggen” of krappe woningen rond een binnenplaats. Rondleidingen op de site zijn beschikbaar vanaf £ 7,25 per volwassene. Maak je geen zorgen als je een serieus budget hebt. Het museum heeft een gratis tentoonstelling die de leefruimte en familiegeschiedenis van Back to Backs verkent. De gratis tentoonstelling bevindt zich boven de winkel op de site.

3. Veel gratis cultuur

Volledig gratis culturele locaties in Birmingham zijn onder meer: Museum en kunstgalerie van Birmingham (Chamberlain Square) en Kasteel Weoley (Alwoldweg). Bovendien toegang tot de tuinen en het terrein van Jacob’s Manor Aston Hall (Trinity Road, Aston) en de 16e eeuw. een houten Tudor herenhuis Blakesley Hall (Blakesley Road, Yardley) zijn gratis.

4. Een buitengewone bibliotheek

Bibliotheek van Birmingham (Cententary Square, Broad Street), ontworpen door de toonaangevende Nederlandse architect Francine Houben, geopend in 2013. Het is een hightech gebouw met bonafide groene referenties. De grille-achtige buitenkant vormt een tegenwicht voor de onderliggende gespierdheid van het gebouw. Prachtig groen is te vinden op twee tuinterrassen, op de 3e en 7e verdieping.

5. Goedkoop eten en slapen vanaf £ 42

Magazijn café (54-57 Allison Street) is een heerlijk vegetarisch restaurant met bulgursalades vanaf £ 6,95 en veggieburgers vanaf £ 6,75. Het is boven van Friends of the Earth Birmingham HQ.

Kamers bij Zoete dromen (18 Holliday Street) zijn raamloos en zeer compact. Het klinkt misschien niet erg mooi, maar alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn ontwapenend stijlvol. Nitenite biedt gasten ook gratis WiFi. De prijzen zijn ook goed, met online tarieven voor een tweepersoonskamer die oplopen tot £ 42 per nacht.

Zoek naar meer goedkope hotels in Birmingham voor uw data.