5 wintervakanties in Spanje: stranden, bergen, musea en warmwaterbronnen

Veel mensen die voor het eerst naar Spanje gaan (waaronder ikzelf) zien het land als een warm, misschien semi-tropisch land van zon, sangria en siësta’s. Dit is. En dan is het niet. Spanje is een groot land, en ja, veel gebieden hebben het geluk het hele jaar door prachtig weer te hebben (de Canarische Eilanden), terwijl andere regio’s het grootste deel van het jaar koud en regenachtig zijn (Galicië en Baskenland). Het is januari en het is koud hier in Barcelona. Ik draag een wollen jas en soms handschoenen als ik naar buiten ga. De gemiddelde temperatuur in januari is overdag 5 ° F en ’s nachts zal de temperatuur ongeveer tien graden dalen. Voor degenen onder u in Toronto, Canada, waar het meestal rond de 28 ° F is, u denkt waarschijnlijk dat 52 ° F niet zo erg is … Ik denk dat het allemaal een kwestie van perspectief is, maar het is absoluut te koud om in te zwemmen de Middellandse Zee.

Dus waar zijn de meest ideale plekken om het winterseizoen in Spanje door te brengen? Dit zijn mijn top vijf keuzes:

1. Kanaries

Bekend en geliefd bij Noord-Europeanen, worden de Canarische Eilanden over het hoofd gezien door veel reizigers uit de VS en Canada. Ik denk dat het komt omdat Mexico en Midden-Amerika de plaatsen zijn waar de meeste Noord-Amerikanen naartoe gaan om te ontsnappen aan de januarikou. De Canarische Eilanden bieden een zomerse ontsnapping en zijn een slimme aanvulling op elke reis naar Spanje. Als je bijvoorbeeld in maart naar Spanje komt, wanneer het grootste deel van het continent nog steeds behoorlijk koud is, ga dan naar Madrid, Barcelona, ​​​​San Sebastian en Sevilla voordat je je reis naar Tenerife beëindigt, waar de temperaturen momenteel in de jaren 70 liggen. . Tenerife is mijn favoriet van alle eilanden, hoewel Fuerteventura een goede tweede is met prachtige witte zandstranden.

2. Andorra

Toegegeven, dit is geen Spanje! Maar goed, het is vlakbij, op slechts twee uur rijden ten noorden van Barcelona. Andorra staat bekend om skiën, wintersport en winkelen (de belastingen zijn daar lager). Een bezoek aan het kleine bergachtige land biedt interessante activiteiten en het landschap tussen Barcelona en Andorra is prachtig. Enkele interessante feiten: In Andorra spreken ze zowel Catalaans als Spaans; een land bestaande uit bergen, waarvan de hoogste top van Andorra meer dan 9500 voet is; het is het zesde grootste land van Europa. Als je een skiër of snowboarder bent, zet Andorra dan deze winter op je bucketlist.

3. Madrid

Het is waar dat Madrid in de winter koud wordt en het hier kan sneeuwen, maar de hoofdstad van het land verdient een plaats op deze lijst omdat steden de perfecte plek zijn om te vertoeven als het weer onvoorspelbaar is. Het nachtleven van Madrid, kunstmusea en talrijke festivals en evenementen zorgen voor veel regen en zon.

4. Barcelona

Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over Barcelona, ​​de populairste stad van Spanje. Slenter door de Gotische wijk, bewonder de organische vormen van de Sagrada Família en ga met je vingers door de Romeinse muren. Zowel Barcelona als Madrid kan koud zijn, maar meestal zonnig. Drink vitamine D op het terras bij een café of geniet van een gezellige warme chocolademelk.

5. La Garriga en andere hotspots

De winter is ook een geweldige tijd om te genieten van enkele van de overvloedige thermale warmwaterbronnen van Catalonië. Veel van deze bronnen zijn al in gebruik sinds de Romeinse tijd (of eerder) en bevinden zich in complexe historische gebouwen. Het dorp La Garriga, op slechts vijfenveertig minuten met de trein van Barcelona, ​​heeft twee warmwaterbronnen, die overdag of ’s nachts geopend zijn. Verder naar het noorden zijn Vichy Catalan en Sant Hilari Salcalm’s luxe Spa Font Vella, evenals verschillende andere thermale baden in de Pyreneeën. Bezoek de website van Catalonia Spa Towns voor een volledige lijst van dorpen met thermale warmwaterbronnen.

Spanje is een divers land met veel reismogelijkheden. Met een beetje planning kun je skiën, genieten van warmwaterbronnen, een show in Madrid zien, Gaudí’s meesterwerken zien in Barcelona en een Canarisch strand bezoeken in dezelfde vakantie!