6 onder-de-radar (en gratis) parken om te verkennen

vroege planners New York realiseerden zich de behoefte aan groen in hun bloeiende metropool, en er is niet veel meer voor nodig dan een luie zomermiddag in Sheep Meadow in Central Park om hun gelijk te bewijzen. Uit de woestijn Hoge lijn naar de stedelijke oase Bryant Park biedt New York City veel groene ruimte voor recreatie en ontspanning.

Maar verspreid tussen en buiten de belangrijkste parken van de stad zijn vele andere “geheime tuinen” die de neiging hebben om weinig mensen te hebben en verlangen naar charme en rust.

Voor die momenten waarop je even moet rusten, op adem moet komen of je gewoon ‘natuurlijk’ wilt voelen, zijn hier zes geheime tuinen in New York City.

Hudsonstraat 487
West Village

In de kruisende straten lijkt om elke hoek een verrassing te wachten West Village, en deze geheime tuin is een van de grootste. Vanaf de straat gezien, St. Van de buitenkant ziet Luke’s eruit als een van de vele religieuze huizen die verspreid zijn over New York, maar achter zijn bakstenen muren en smeedijzeren poorten is een heiligdom dat je zeker in een meditatieve staat zal brengen, wat je religieuze neigingen ook zijn. . Dit kleine stukje groen is tegelijk zorgvuldig gemanicuurd en een beetje wild en staat vol met magnolia’s, petunia’s, narcissen en tal van andere wonderen die net zo aangenaam zijn om over te praten als om te zien en te ruiken.

Waterstraat 55
Financieël district

Lang voor de High Line was er Elevated Acre, maar het oudere, minder bekende park zal veel minder druk zijn dan de nieuwkomer in de lucht. Oorspronkelijk gebouwd in de jaren 70, in 2005 De openbare ruimte van het Financial District werd omgevormd tot een oase met een grasveld om te ontspannen, een houten promenade om te wandelen en een prachtig uitzicht op de East River. De LED-verlichte toren maakt het ’s avonds magisch en een locatie voor gratis evenementen zoals muziek- en filmvertoningen in de zomer.

Staten Island

Het groene wonder van Staten Island, ongeveer drie keer zo groot als Central Park, is twee gratis avonturen in één. Ten eerste is er de reis die je moet maken om er te komen. De gratis Staten Island Ferry biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en een persoonlijke rit voor Lady Liberty zelf. Eenmaal op het eiland brengt de S62-bus je rechtstreeks naar de Greenbelt en al zijn wandelpaden, schaduwrijke hoekjes en vergezichten. Probeer Mount Todt te beklimmen, het hoogste natuurlijke punt in alle vijf stadsdelen (en de filmlocatie voor The Godfather in 1972).

Binnen verborgen Battery Park City, weggestopt van de drukke fietspaden langs de Hudson en omringd door een handvol wolkenkrabbers, is een klein stukje woestijn. Zo voelt het tenminste als je eindelijk Tear Park vindt, dat aanvoelt als een onbewoond stukje oude wildernis. Keien, kroonbomen en schaduwrijke paden heersen hier, en zelfs de in rotswanden ingebouwde glijbanen en stromende waterfonteinen voelen alsof ze er altijd zijn geweest.