8 goedkope en ongewone hotels in Europa

Heb je een onconventionele smaak als je reist? Laat de voorspelbaarheid van een hotelketen je koud in bed? Als u op zoek bent naar een hotel met een gezonde dosis persoonlijkheid, of misschien zelfs iets bijzonders, dan hebben wij enkele ideeën voor u.

We hebben aanbevelingen voor budgethotels in acht van onze populaire steden doorzocht op unieke verblijfplaatsen. Sommige zijn ongebruikelijker dan andere. Laten we eerlijk zijn, sommige steden hebben iets meer “rand” dan andere.

Toch vonden we al deze opties interessant. Immers, waarom normaal slapen?

Dubbel €70-80

Misschien verraadde de titel het al. Maar ja, van het beddengoed en de meubels in de kamers tot de versnaperingen die in de hipsterbar beneden worden geserveerd, in het Hemp Hotel kan alles van hennep worden gemaakt. Deze waardering voor alles wat met cannabis te maken heeft, trekt cannabisliefhebbers over de hele wereld aan, net als (uiteraard) de rookbar beneden. De kamers zijn vrij eenvoudig, maar je zult het je nog steeds niet herinneren.

(Lees recensie | Bekijk alle aanbevolen hotels in Amsterdam)

Dubbel € 52-109

Filmliefhebbers die naar de Duitse hoofdstad reizen, moeten zeker overwegen een nacht door te brengen in het jaren ’30 appartement van stille filmlegende Asta Nielsen. Funk (wat ‘radio’ betekent), gelegen aan een van de mooiste straten van Charlottenburg, is een droom uit de belle époque, met kamers zo ongerept als een museum. Goed aanbod.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Berlijn)

Dubbel €69-189

Wie op zoek is naar een letterlijk “kleurrijk” avondje uit, hoeft niet verder te zoeken dan het Pantone Hotel in Brussel, dat zich onderscheidt als het enige hotel ter wereld dat is gebouwd volgens het Pantone-kleurcategoriesysteem. De kamers zijn vrij luxueus met modern meubilair en het hotel trekt een modieuze (en qua kleur) klantenkring aan, maar het is nog steeds redelijk betaalbaar…voor Brussel.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Brussel)

Dubbel €39-98

Oké, het wordt niet al te grappig in Florence. Maar wie op zoek is naar iets speciaals, moet overwegen het mooie, door een familie gerunde Beieren te overwegen. Dit eensterrenhotel bevindt zich in de 16e eeuw. in het gebouw. Het heeft 17 grote en eenvoudige kamers, waarvan sommige met vernieuwde fresco’s op de plafonds en muren. Gezien het kunstenaarschap, de locatie en de extreem lage tarieven, zouden we Beieren vrij ongebruikelijk vinden.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Florence)

Dubbel €69-150

In een stad die meer bekend staat om conferentiezalen dan om hotelkamers, brengt Goldman 25hours een zekere artistieke flair. Elk van de 49 kamers van het hotel is liefdevol ontworpen door een lokale kunstenaar, wat heeft geresulteerd in een hotel dat een breed scala aan stijlen omvat: funky, eclectisch, ruig, licht, conceptueel en meer.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Frankfurt)

Dubbel €35-50

Reizigers die op zoek zijn naar uitzicht die willen klimmen (en klimmen… en klimmen…) om hun bed te bereiken, zullen zich meteen thuis voelen in Ninho das Aguias, het “Adelaarsnest”. Hoog boven Lissabon naast het kasteel, is deze ouderwetse plek misschien niet modern of luxueus, maar vanaf het moment dat je de ramen opent naar het “uitzicht” van Lissabon, zul je onder de indruk zijn. Ninho is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als een privéhuis en is slechts licht omgebouwd tot een pension. U zult het op prijs stellen als u in de tuin zit te lezen op het terras of in gesprek bent met Filomena, de vriendelijke eigenaresse.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Lissabon)

Dubbel 7 euro; 75-12

Het charmante kleine Hotel de Nesle ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit een verhalenboek komt, met de meeste van de 18 kamers met muurschilderingen met een historisch thema. David, die samen met zijn moeder Hotel St-Germain runt en kunstenaar is, schilderde deze fantastische afbeeldingen van de Franse geschiedenis, inclusief scènes met Moliere, Hugo en beroemde inwoners van het gebied.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Parijs)

Dubbel vanaf €64

Voor degenen die het niet erg vinden om een ​​avondklok te hebben of onder een kruisbeeld te slapen, bieden de vriendelijke nonnen van Santa Elisabetta een geweldige (en onberispelijke) budgetoptie. De kamers zijn natuurlijk vrij eenvoudig, met een aantal gedeelde faciliteiten, terwijl de duurdere kamers hun eigen hebben. Het inbegrepen ontbijt wordt geserveerd in de sierlijke eetzaal.

( | Bekijk alle aanbevolen hotels in Rome)

Voor meer budgethotelaanbevelingen (waaronder vele die helaas vrij gewoon zijn), bekijk onze hotelgidsen voor tien steden in heel Europa.