8 manieren om je reis te verbeteren voor een beetje meer

Als doorgewinterde budgetreizigers houden we ervan om geld te besparen, maar soms is het gewoon de moeite waard om iets meer voor iets te betalen. Parijs. Per slot van rekening ben je waarschijnlijk ergens ver vandaan gevlogen, dus waarom zou je het ergste doen als een paar cent meer je nog beter kan maken? Een selectieve uitspatting zal de bank niet breken, maar het kan het verschil zijn tussen Parijs leuk vinden of ervan houden.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het openen van een spaarvarken voor een reis naar de Franse hoofdstad. Voor een beetje meer kun je veel betere kwaliteit krijgen als het gaat om deze essentials voor Parijs:

1. Stokbrood

Sla de bagels van de supermarkt over, alsjeblieft! Hoewel sommige acceptabel zijn, kunnen maar weinigen het echte werk weerstaan. Ga naar een bakker – een echte, niet de keten Paulius – en bestel een stokbrood. De Monoprix-versie of de versie die je in de oven verwarmt, ziet er misschien verleidelijk uit voor 60-80 cent, maar spaar jezelf.

Doe zoals de lokale bevolking en geniet van een stokbrood à la traditie of gewoon “une tradition”. Het kost meer, ongeveer € 1,20, maar je zult niet het gevoel hebben dat je opgelicht bent van die extra centen.

7. Excursies met een gids

verscheidene gratis wandeltochten door Parijs is een goede optie voor backpackers en mensen die op zoek zijn naar een overzicht van de stad, maar houd er rekening mee dat het zeker niet gratis is, omdat je de gids een fooi moet geven.

Echter, voor reizigers die op zoek zijn naar een uitgebreider beeld van de stad of een meer gespecialiseerde ervaring, zoek een reisorganisatie en geef wat geld uit voor een echte rondleiding. Een bedrijf als Parijs via mond-tot-mondreclame heeft voedselspecialisten die fijnproevers de reis kunnen geven waar ze van gedroomd hebben – het kost alleen wat meer.

8. Museum voor de volle prijs (in tegenstelling tot vrije dagen)

Ook al is het gratis, wacht niet tot de eerste zondag van de maand om naar Het Louvre of Orsay, Alstublieft! Wachtrijen zijn lelijk. Is het echt de moeite waard om 12 euro te besparen om meer dan een uur in de rij te staan? Tijd is geld mensen…

Is het de uitgave waard?

Wat is volgens jou de moeite waard om uit te geven als je Parijs bezoekt? Laat hieronder een reactie achter!