9 redenen om Barcelona te bezoeken in 2014

Heb je echt extra motivatie nodig om naar Barcelona te komen? Waarschijnlijk niet. Barcelona heeft genoeg Romeinse archeologische vindplaatsen, stranden, werken van A. Gaudí, de Gotische wijk, wijnbars en creatieve restaurants, musea vol met Dali- en Picasso-werken om je wekenlang bezig te houden.

1. Luister naar muziek op het Festival del Millenni

Millenni keert terug naar Barcelona voor zijn 15e editie en brengt je de beste muziek van het jaar. Zoek naar Nana Mouskouri in februari, Goran Bregović in het Palau de la Música in april en nog veel meer. Tickets kosten 13 tot 79 euro. Van hen Pak Flamenco is goedkoop en biedt drie flamencoconcerten voor € 50. Flamenco raden we niet altijd aan in Barcelona, ​​maar het is de moeite waard om te zien.

2. Eet stapels gegrilde groene uien, een Catalaanse delicatesse

Foodfestivals en -tradities zijn altijd een goed excuus om een ​​stad te bezoeken. Kom deze winter naar Barcelona (en Catalonië) voor gegrilde limoenen, dikke groene uien die tot eind maart verkrijgbaar zijn. Valls is de beste plek om calco te eten, maar je vindt ze ook overal in de stad in restaurants en groentemarkten.

3. Drink ambachtelijk bier op het Barcelona Beer Festival

Barcelona heeft een bloeiende ambachtelijke bierscene, daarom vindt dit jaar het Barcelona Beer Festival 2014 plaats. zal voor de derde keer worden gehouden op 11-13 april.

4. Bespaar flink tijdens de winteruitverkoop na de feestdagen

De verkoop, of “rebajas/rebaixes” in het Spaans/Catalaans, is gaande sinds 7 januari tot half maart. Vind nu de beste deals terwijl je schoenmaat nog op voorraad is. Als u deze winteruitverkoop na de vakantie misloopt, heeft u in juli en augustus nog een kans om te sparen.

5. Ga aan de slag met de hipsters bij Primavera Sound.

Een van de beste muziekfestivals in Barcelona, ​​Primavera Sound stelt nooit teleur. In het voorjaar (vandaar “primavera”) sinds 2014. 29 mei tot de 31e deze hipster highlights in volle kracht. Er is altijd veel muziek, want het Forum, de Middellandse Zee, vormt het prachtige decor van het festival, met verschillende podia eromheen. Festivaltickets zijn te koop korting t/m 7 februari. haast je

6. Feest met vrienden in het beste restaurant ter wereld!

Je hebt misschien gehoord dat Restaurant Magazine Celler Can Roca heeft genomineerd als het beste restaurant ter wereld. Toegegeven, je hebt tegenwoordig genoeg tijd om te reserveren, maar als je kunt, Celler Can Roca ligt slechts een uur ten noorden van Barcelona in Girona.

7. Hoor unieke gitaargeluiden

Het 25º Gitaarfestival BCN is een ander muziekfestival dat sinds 2014 in de stad wordt gehouden. februari tot mei. Femi Kuti en Andrés Calamaro zijn een paar shows die het waard zijn om van tevoren kaartjes te kopen.

8. Zie ongelooflijke straatfotografie in Barcelona

Joan Colom is een van de belangrijkste Spaanse fotografen van de tweede helft van de 20e eeuw. Nu hij in de negentig is, staat hij bekend om zijn zwart-witfoto’s van het straatleven in Barcelona. Bekijk meer dan 500 foto’s uit zijn hele carrière in het MNAC Museum tot 2014. 25 mei

9. Neem deel aan jaarlijkse stadstradities

Afgezien van deze evenementen, is er elk jaar een schijnbaar eindeloze lijst van feesten en traditionele festivals in Barcelona en in heel Catalonië. Enkele van de grappigste zijn: Sant Jordi-dag 23 april Sant Joan 23 en 24 juni en La Mercè eind september.

Plan uw reis naar Barcelona samen met een van deze functies voor een nog rijkere ervaring. Voor meer tips om de stad voor minder te zien, bekijk de Barcelona City Guide van EuroCheap.