Aberdeen, Schotland: 5 budgettips voor het verkennen van de granieten stadsregio

Aberdeen is een aantrekkelijke stad, ruig en ruig. Een deel van deze observatie is architectonisch. Het belangrijkste bouwmateriaal van de stad is graniet, wat het centrum van Aberdeen een aantrekkelijke maar strakke uniformiteit geeft.

Aberdeen is ook het centrum van de Schotse olie-industrie – ja het hele continent. De stad hanteert de slogan “Europese Energiehoofdstad”. Zoals je zou verwachten met een naam als deze, doet Aberdeen het goed. Aangezien het merendeel van het verkeer afkomstig is van zakenreizigers, zal het waarschijnlijk nooit een van de goedkoopste steden van Europa worden. Maar het is een geweldig stadje waar Cheapos dol op zal zijn, en deze centjes-uitrekkende tips zijn vooral welkom om de last van uw portemonnee te verlichten.

1. Overweeg een bezoek in het weekend om te besparen op hotels

Hotels in Aberdeen kunnen erg duur zijn. Aberdeen is een zakenvriendelijke stad, de hele week vol met spelers uit de olie-industrie. Hotelprijzen komen overeen met de onkostenrekeningen van deze markt. Maar managers zijn afgeleid in het weekend en de prijzen dalen. Sommige middenklasse hotels bieden zelfs weekendarrangementen aan. Kijk rond in budgethotels zoals EuroCheapo en je zult waarschijnlijk een goede deal vinden.

2. Bezoek de uitstekende en gratis musea van de stad

De toegang tot het Maritiem Museum en de Aberdeen Art Gallery is gratis. Beide zijn een bezoek waard. Het Maritiem Museum (Shiprow) is geweldig voor jonge kinderen met tentoonstellingen over scheepvaart, de olie-industrie en visserij. Aberdeen Art Gallery (Schoolhill) heeft een aantal prachtige galerijen gewijd aan de 19e en 20e eeuwse Britse schilderkunst. Het zal binnenkort worden gesloten voor een renovatieproject van twee jaar. Hoewel de data nog niet zijn bevestigd, geeft de laatste informatie die ik van een galeriemedewerker hoorde dat het museum pas in 2015 zal sluiten. in het begin Een andere interessante plek om uit te checken is Marshall College met

3. Neem een ​​buskaartje om de omgeving te verkennen

Voor £ 13,50 krijg je een dagkaart met zes zones om Aberdeenshire heinde en verre te verkennen. Tickets zijn te koop bij de buschauffeur. De stad Balater, ongeveer 90 minuten van Aberdeen, is een charmant Victoriaans dorp. Ballater ligt in het Cairngorms National Park, het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, op slechts een steenworp afstand van Balmoral Castle, de koninklijke zomerresidentie. Het is ook de thuisbasis van het oude Royal Station, voorheen het Royal Balmoral Railway Station en tegenwoordig een toeristisch informatiecentrum en een klein museum.

4. Bekroonde fish & chips aan de kust

Dichter bij Aberdeen ligt Stonehaven (Zone 3 of £ 7,50 dagpas), een charmant kustplaatsje op slechts 40 mijl ten zuiden van het stadscentrum. Stonehaven heeft een pittoreske haven en is perfect voor een middag- of ochtendbezoek. Voor degenen die willen genieten van een van Schotlands favoriete lekkernijen, mag de bekroonde fish and chips-winkel The Bay niet worden gemist.

5. Pak een betaalbare (en heerlijke) lunch in het Food Story Café.e

Op slechts een steenworp afstand van Union Street, de centrale slagader, is Food Story Cafe (15 Thistle Street) een lieve kleine broodjeszaak die een heerlijk ontbijt en lunch serveert. De plaats is altijd levendig en de verse broodjes en soepen zijn erg goed. De heerlijke combinatie kost je slechts € 6,50.

Met dank aan de in Inverness gevestigde reisschrijver Simon Varwell en de in Aberdeen wonende (en ex-New Yorker) Rachel Kelly voor hun tips en advies uit Aberdeen.