Amsterdam: 10 makkelijke manieren om te besparen op je reis

Amsterdam is niet de duurste stad van Europa (we kijken naar jou, Londen!), maar het is zeker niet de goedkoopste. U kunt verwachten dat u iets meer betaalt voor alle benodigdheden dan in plaatsen als Italië of Spanje.

Gelukkig kan een bezoeker zich met een beetje planning en knowhow gemakkelijk aan zijn budget houden.

Wil je besparen, hier zijn 10 manieren om dat te doen:

1. Vermijd taxi’s als je kunt

Amsterdam is klein en goed beloopbaar, en het openbaar vervoer bestrijkt alle delen van de stad. De taxirit van € 20 naar het Museumplein is snel en de tramrit van € 2,80 is goedkoop. De stad is niet autovriendelijk, dus rondrijden scheelt zelden tijd. Als je een taxi moet nemen, kun je ook een particulier taxibedrijf proberen, zoals Driveugo of Uber. Of ga als een local en spring op de fiets.

2. Winkel op de markten voor de winkels

Dit geldt voor eten, kleding, snuisterijen, souvenirs, boeken en zelfs wijn. Waterlooplein Vlooienmarkt is dagelijks (behalve zondag) tot 17.00 uur geopend, terwijl Nieuwmarkt en Noorderkerk weekendmarkten hebben met biologische en lokaal geteelde producten en natuurlijke voedingsmiddelen. In Noorderkerk is op maandag een vintage kledingmarkt, terwijl op de Dappermarkt en de Albert Cuypmarkt eten, bloemen, verse visstalletjes, kleding, souvenirs en meer worden verkocht. Maar de bloemenmarkt kost toeristen. Hier is een lijst van onze favoriete openluchtmarkten in Amsterdam.

10. De hoeveelheid huurfietsen overtreft de kwaliteit

Om op te gaan als een local, spring op de fiets en verken de stad. Na verloop van tijd is het altijd goedkoper om een ​​fiets voor een lange tijd te huren in vergelijking met slechts een paar uur. Omdat fietsen het belangrijkste vervoermiddel in Amsterdam zijn, zijn ze de handigste manier om zich te verplaatsen voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. En de verhuur stimuleert dit met zijn prijzen: een daghuur kan van 7,50 tot 15 euro zijn, maar een driedaagse huur kan oplopen tot 15 euro. Hier zijn enkele verhuurbedrijven die de goedkoopste prijzen in de stad bieden.