Amsterdam: 10 tips om te fietsen en op te gaan in de lokale bevolking

Amsterdam is een fietsparadijs en er is geen betere manier om het te ervaren dan door de historische straten te fietsen. We hebben eerder enkele handige tips gedeeld om dit te doen veilig door de stad fietsenhet beste fietstochten en hoe om in de winter op de weg te rijden.

Dit is het moment om de lokale bevolking hiervan op de hoogte te stellen. Tot Amsterdam, zul je wat stadsfietsen opmerken. Volg deze tien tips en ideeën om op te vallen of op te vallen, en vooral om dingen interessant te houden.

8. Weet hoe je een fiets moet repareren

Ik weet niet of het in het Nederlandse bloed zit of dat het gewoon een verplichte les in de derde klas is, maar iedereen kan hier met een fiets omgaan. Of het nu gaat om het omdoen van een ketting, het repareren van een vliegtuig of het pompen van lucht, het is essentieel om de basis te kennen om wat meer snelheid te krijgen. Verhuurwinkels verkopen meestal betrouwbare en stevige fietsen, maar het kan geen kwaad om te weten waar de dichtstbijzijnde reparatiewerkplaats is. Het is geen slecht idee om op een nabijgelegen markt zelfs een kleine luchtpomp voor 2 euro op te halen.

9. Krijg een super duurzaam slot

Zorg voor twee sloten: een achterbandslot en een stevig kettingslot. De lopende grap in deze stad is dat we meer betalen voor ons slot dan voor onze fiets. In de meeste gevallen is dit waar. Fietsendiefstal is hier normaal, terwijl de meesten van ons denken dat een ontgrendelde fiets een eerlijk spel is en een gloeiend bord dat “Freebie!” schreeuwt. Maak de fiets vast aan iets dat aan de grond is verankerd, zoals een brugleuning.

10. Draag je geen helm?

Ik weet dat het gek klinkt voor degenen die al eerder in Amsterdam zijn geweest, maar fietshelmen zijn nooit in Nederland gekomen. Is dat niet dom? De meeste plaatsen doen dat, maar de fietscultuur in Amsterdam bestaat al sinds de jaren 1800. Er zijn meer fietsen dan mensen in dit land, en twee wielen zijn hier zeker het belangrijkste vervoermiddel. Overweeg aangewezen fietspaden, een langzame plek en de voorrangsregel van fietsers, die allemaal een fietsbewuste levensstijl aanmoedigen. We houden ook erg van de wind in ons haar.