Amsterdam: Beste Goedkope Fietsverhuur & Tours

Voor mensen die voor het eerst Amsterdam bezoeken, is het verrassend dat de stad wordt bedekt door een overvloed aan fietsen. Fietsen zijn van alles afhankelijk en vervoeren iedereen, overal, op elk moment van de dag of nacht.

De volgende vragen komen bij me op:

1. Welke is een fietspad?

2. Waarom zien alle fietsen er zo sjofel uit?

3. Waarom draagt ​​niemand een helm?

4. En tot slot, waar kan ik een fiets krijgen? Ik wil het doen!

Met deze vragen in het achterhoofd hebben we een lijst samengesteld met Amsterdamse fietsverhuur- en tourbedrijven die een zeer goedkope manier bieden om de stad te verkennen. Of je nu niet meer op de fiets hebt gezeten sinds je een kind was of dat je klaar bent om als een local door de stad te fietsen, we hebben alle beschikbare opties voor je verzameld om prijzen en informatie te vergelijken.

Fietsverhuur voor beginners

Als het een paar jaar geleden is dat je voor het laatst hebt gefietst, ga dan op zoek naar fietsenwinkels met kleurrijke huurfietsen. Er zijn verschillende bedrijven om uit te kiezen met duidelijke referenties: MacBikes biedt felrode framefietsen, gele fietsen zijn geel en groene fietsen zijn felgroen.

Voor een local schreeuwen deze goedgebouwde maar gedurfde claims ’toerist’, en voor sommige bezoekers is dat een goede zaak. De lokale bevolking weet dat ze voorzichtiger moeten zijn met kleurrijke fietsen, wat geweldig is als je meer ruimte nodig hebt en langzamer gaat. Deze plaatsen bieden ook huur per uur aan, dus je kunt een fiets pakken voor een snelle rit als dat meer jouw snelheid is.

Hier zijn enkele kleurrijke verhuur om te proberen:

MacBike: Prijzen beginnen bij € 7,50 voor 3 uur en € 9,75 voor een periode van 24 uur.

Gele fietsen: Prijzen beginnen bij € 6 voor 2 uur en lopen op tot € 20 voor twee dagen.

Groene fietsen: huur een trapfiets voor € 9 per dag met € 6,50 voor elke extra dag.

Fietsen voor meer ervaren rijders

De meeste fietsen in Amsterdam hebben zwarte frames en ouderwetse constructie. Verwacht geen super mountainbike of een vlotte wegligging rond deze plaatsen, het is gewoon niet praktisch. In feite zijn onze favoriete fietsen omafiets en opafies, wat letterlijk oma’s fiets en opa’s fiets betekent.

Als het om veiligheid gaat, zorg er dan voor dat je huurfiets verlichting, remblokken en een luide fietsbel heeft. Zo navigeer je over de wegen en voel je je als een echte Amsterdamse fietser op de fietspaden.

Hier zijn enkele bedrijven die je als een local zullen kleden:

Star Bikes: dagtarief vanaf 7 euro voor een traditionele “omafiets”.

Damstraat Rentabike: Stadsfietsen zijn te huur voor 7 dagen voor € 35,25.

Holland Rentabike: Prijzen beginnen bij ongeveer € 8 per dag.

Black Bikes: Klassieke fietsen met prijzen voor de hele dag vanaf €4.

Betaalbare fietstochten

Of je nu het stadsfietsen onder de knie hebt of op zoek bent naar een gids om je rond te leiden op twee wielen, er zijn tal van rondleidingen om uit te kiezen. Sommige ritten richten zich op het platteland, havens en waterwegen, terwijl andere zich richten op stadstours op de fiets of leuke thema’s. Veel van de hierboven genoemde populaire fietsverhuurwinkels bieden hun eigen begeleide fietstochten aan, maar hier zijn er nog een paar die u kunt bekijken:

Mike’s Bike Tour: stadstours van 2-3 uur kosten €21.

New Amsterdam Bike Tours: gratis (jawel, gratis!) tours van locals.

We Bike Amsterdam Tours: groepsrondleidingen van 3 uur kosten € 25,- per persoon.