Antwerpen: een bezoek aan dit Belgische pareltje met een klein budget

Antwerpen in België, de hoofdstad van Vlaanderen, is een vreemd over het hoofd gezien charme, die verschillende grote Europese steden per trein uitspuugt, met name Brussel (slechts een uur rijden met de trein), Amsterdam, Parijs, Londen en Keulen. Lang de motor van de diamanthandel en de mode-industrie, is de stad stijlvol en zelfvoorzienend.

Er zijn genoeg redenen om Antwerpen te bezoeken, waaronder innovatieve musea, design, de erfenis van Paul Rubens en goede oude jenever (gin).

MAS: Een bezoek aan een hypermodern museum

Eruditie voorop. in 2011 MAS (Museum Aan de Stroom) geopend in het verjongende havengebied van Antwerpen Eiland. Het MAS is een voorbeeld van musea van de toekomst. Het museum is onderverdeeld in brede thema’s: Metropolis, Power, Port en Life and Death, en lijkt meer op een archief dan op een museum, met de meeste van zijn schatten, waaronder platte objecten in displayladen. Met QR-codes die aan objecten zijn bevestigd, is MAS ook leuk om te ervaren.

Het gebouw, ontworpen door het Rotterdamse Neutelings Riedijk Architects, maakt gebruik van gebogen glaspanelen en biedt spectaculaire panorama’s op indrukwekkende platforms en vanaf het dak van het gebouw over de stad. Toegang tot de vaste collectie voor volwassenen – € 5; tijdelijke tentoonstellingen kosten € 10 (voor senioren en kinderen respectievelijk € 3 en € 8). De toegang tot het dak en de Zichtbare Opslag op de tweede verdieping is gratis en op de laatste woensdag van de maand is de toegang tot het hele museum gratis. Nog een budgetbesparende tip: op de laatste donderdag van de maand zakt de toegangsprijs naar €1.

Voor museumliefhebbers is Antwerpen geweldig Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Het is momenteel gesloten en zal naar verwachting in 2017 weer worden geopend. aan het einde Tot de heropening zijn stukken uit de collectie te zien in heel Antwerpen.

De omgeving verkennen

Eiljandje zelf is een sociaal gebied geworden waar het leuk is om rond te dwalen. Bovendien heeft het zijn interne samenhang nog niet bereikt. De oudere wijken van Antwerpen voelen meer organisch verbonden. Een bijzonder charmante antiek- en designwijk van wereldklasse Kloosterstraat met veel handige cafés. Antiek- en rommelmarkten woekeren langs de Kloosterstraat en elders in het weekend en bieden zeldzame retro-vondsten, maar helaas niet ideaal om het echte werk te stelen.

Er worden onbetaalbare schilderijen tentoongesteld

Wie een minder moderne versie van Antwerpen kent, zal gerustgesteld zijn te weten dat de stad het domein blijft van de Vlaamse meester Peter Paul Rubens. Vier schilderijen van Rubens (De kruisverheffing, de opstanding van Christus, de kruisafneming en de tenhemelopneming van de Maagd) zijn te zien stadskathedraal, de grootste gotische kerk van de Lage Landen. Entree kost 6 euro.

Hef een glas jenever

Spirituele (in tegenstelling tot spiritueel ingestelde) traditionalisten kunnen een bezoek brengen aan de vintage jeneverbars van de stad voor een aanhoudende smaak van verschillende soorten jeneverbes-smaak. De Vagant is een bijzonder geschikte plaats voor zo’n activiteit, met meer dan 200 soorten jenever in de aanbieding, allemaal uit België of Noord-Frankrijk. Sterker nog, een goede kost je meestal maar € 2,25, dus het is een gemakkelijke en betaalbare manier om een ​​paar smaken te proeven.

Betaalbaar eten

Frituur De Smulpaep (Varkensmarkt 2/A) goedkoop en lekker met friet en kroketten. Een bord met gefrituurde dingen en een drankje kun je gemakkelijk krijgen voor minder dan € 10. Probeer uw lokale vestigingen voor voorraad Lidl of Albert Hein.

Goedkoop slapen

Als u op zoek bent naar een goedkope plek om te overnachten, Gastenverblijf Middelheim (Prins Boudewijnlaan 139) krijgt goede recensies. Prijzen beginnen bij € 60 voor een enkele, € 70 voor een tweepersoonskamer en € 85 voor een driepersoonskamer.

Antwerpen ligt dicht bij andere grote toeristische steden, dus het is gemakkelijk te bereiken als een uitstapje, hoewel het zeker de moeite waard is om een ​​paar nachten alleen te zijn.