Barcelona: 3 budgethotels in het stadscentrum voor snelle trips

Als je maar een paar dagen in Barcelona hebt, dan wil je zijn waar de actie is en het gedoe van transport vermijden. Als algemene regel adviseert EuroCheapo u om weg te blijven van de toeristische gebieden en een hotel te kiezen in een meer woonwijk. Daar zijn verschillende redenen voor: lagere kosten, nabijheid van betere restaurants, minder zakkenrollers (haaien die zich voeden met toeristenvis). Er is echter een uitzondering op deze regel voor bezoekers die in de stad zijn voor een zeer korte reis van ongeveer twee nachten of minder. Als je maar een korte tijd in Barcelona bent of een weekendje weg, maak je leven dan gemakkelijker en neem een ​​hotel midden in het stadscentrum.

Hotel H10 Catalunya Plaza

Centraler dan dit wordt het niet. H10 is gelegen aan Plaza Catalunya, het belangrijkste centrum van de stad. Vanaf hier strekt La Rambla zich uit tot aan de zee, terwijl de Passeig de Gràcia al het goede van het Gaudi-gebouw dichtritst. Wanneer u op de luchthaven aankomt, stapt u aan boord van de Aerobús, die u vlak voor het hotel afzet, de laatste halte van de buslijn. Daarnaast is H10 een zeer compleet hotel met een restaurant, thee- en koffiebar en ontbijtbuffet. Kamers zijn aan de kleine kant, maar nog steeds een goede prijs. Nadelen? Drukte, lawaai en gebrek aan goede restaurants rondom het hotel. Ondanks deze problemen is de H10 onze eerste keuze voor een snelle trip.

Vanaf € 109 per nacht.

Herberg “Goya”.

Het is iets meer een wandeling dan H10, maar het is een kwestie van een paar blokken. Goya ligt ver van de belangrijkste toeristische bestemming en zal een beetje stiller zijn dan H10. Daarnaast heeft Pau Claris Street appartementsgebouwen die Goia meer een buurtgevoel geven dan H10, dat wordt omringd door bedrijven, restaurants, winkels en hotels. We houden ook van de Goya-setting in het gebouw uit het begin van de 20e eeuw en de vloeren in art nouveau-stijl. Het Goya ligt dicht bij het metrostation Urquinaona, op korte loopafstand van Plaza Catalunya, dicht bij het Palau de la Música Catalana, op 10 minuten van de Gotische wijk en op tien tot vijftien minuten lopen van Gaudí’s La Pedrera en Casa Batlló. Goya is ook goedkoper dan H10 omdat het een hostal is en geen echt hotel (wat betekent dat sommige kamers geen badkamer hebben).

Vanaf € 95 per nacht.

Hostel Lausanne

Net als de H10 ligt Lausanne direct naast Place de Catalunya en is het gemakkelijk bereikbaar met de metro, Aerobús en treinen. Loop vanaf Plaza Catalunya een half blok door Portal del Angel en je bent er. Gemakkelijk. Lausanne ligt midden in een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Hoewel het gebied niet vol zit met geweldige restaurants, kun je kiezen uit schoenenwinkels, Zaras, Mango’s, luxe boetieks, boekwinkels en ijskraampjes. Dankzij de centrale ligging zijn alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona binnen 10 minuten lopen of een korte metrorit van Lausanne.

Vanaf € 57 per nacht.

Als je maar 48 uur in Barcelona hebt, waarom zou je dan tijd verspillen aan het zoeken naar een hotel of het nemen van een bus? Verblijf op een van deze drie plaatsen om het meeste uit uw snelle reis te halen.