Barcelona: 8 tips voor een bezoek aan Park Guell

in 1984 Park Güell in Barcelona is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een van Gaudí’s meest indrukwekkende projecten in de stad en zeker de moeite waard om vanuit het centrum bij het park te komen.

Een bezoek aan het park vereist planning en het grootste deel van een dag. Hier zijn enkele tips om de drukte te verslaan en uw ervaring te verbeteren.

Geschiedenis

Het park heeft interessant verhaal en werd in 1900 gemaakt in opdracht van Eusebi Güell (uitgesproken als Goo-eh). Hij en Gaudi hadden een gated community voor ogen voor de rijken en machtigen van Barcelona. 1900 het park lag op het platteland, weg van de drukte van het drukke Barcelona. Tegenwoordig ligt het park binnen de stadsgrenzen, hoewel het niet in het centrum ligt. De gated community van Eusebi Güell zou 60 huizen hebben, naast een groot plein, een marktgebied en andere diensten die nodig zijn om de bewoners te ondersteunen.

De elite van Barcelona was echter niet geïnteresseerd in het plan van Eusebi Güell en er werden slechts twee van de 60 huizen gebouwd. Vanwege de Eerste Wereldoorlog en gebrek aan belangstelling werd het project in 1914 stopgezet en uiteindelijk, in 1922, veranderde de stad het land in een openbaar park. Tot voor kort was het een functionerend openbaar park zonder toegangsprijzen. Maar nu moeten toeristen 7 euro betalen om binnen te komen. De prijs is exclusief toegang tot het Gaudí House Museum, waar de architect sinds 1906 woonde. tot 1925 Voor degenen die graag vooruit plannen, je kunt er zelfs een kopen online tickets.

8. Locals boarden gratis

Ten slotte hoeft niet iedereen te betalen om het park te betreden. De lokale bevolking was niet blij toen de stad besloot bezoekers in rekening te brengen. Veel buren hebben het park immers jarenlang gebruikt als groene ruimte voor Fido om te rennen en te wandelen. Buurtbewoners uit de wijken die grenzen aan Park Güell (El Coll, Vallcarca-Penitents, La Salut, El Carmel en Can Baró) kunnen het park het hele jaar door gratis bezoeken. Als je in La Barceloneta woont, heb je pech!

Plan, pak een lunch en pak ’s ochtends de bus bij deze must-see. Er is niets zoals het in de wereld en het uitzicht op de stad en de Middellandse Zee op een heldere dag is spectaculair. Geniet van een van de meest unieke parken ter wereld!