Barcelona met een beperkt budget: 5 budgetvriendelijke tips waar iedereen met een budget dol op zal zijn

In vergelijking met Stockholm, Zürich of Londen is Barcelona een relatief goedkope plek. Maar als je het vergelijkt met een stad als Sevilla in het zuiden van Spanje, dan kunnen de prijzen te hoog zijn, van restaurants tot hotels. Maar het is onze taak om de kosten laag te houden, zodat u Barcelona kunt bezoeken, ongeacht uw budget. Bekijk deze tips om meer te besparen op wijn en tapas.

1. Deze schoenen zijn gemaakt om te wandelen

Een metrokaartje in Barcelona kost je ongeveer € 10 voor 10 ritten, en metro systeem is efficiënt en een redelijk goede deal in vergelijking met andere steden. Maar je kunt nog beter. Bespaar geld en krijg je eigen twee zoals de lokale bevolking doet. Barcelona is een geweldige stad om te wandelen, dus er is geen betere manier om de lokale gebieden te verkennen. Bovendien bespaart het overslaan van de metro je niet alleen euro’s, maar verbrand je ook de extra calorieën die je hebt gekregen van het drinken van wijn en het proeven van tapas.

2. Blijf goedkoop, blijf centraal

Je moet in een centraal gelegen hotel verblijven om overal naartoe te kunnen lopen. Je zou denken dat het moeilijk zou zijn om een ​​goedkope kamer te vinden, maar we hebben een geweldige lijst met opties. De Gotische wijk of L’Eixample is de beste keuze om dicht bij populaire attracties te zijn. Als je iets echt centraal wilt, probeer het dan eens Herberg “Fernando”. vlak bij La Rambla voor een gunstige locatie in het stadscentrum. Ze hebben een super goedkoop hostelgebied en betaalbare privékamers.

3. De zee is je (gratis) zwembad

Raad eens? Stranden zijn nog steeds gratis. Verbazingwekkend, maar waar. Nu zijn die ligstoelen die ze neerzetten niet gratis, dus vermijd ze. Breng je eigen handdoek en boek mee en dat is alles. Zwemmen in Barcelona is goed van mei tot oktober, dus vergeet niet om een ​​badpak mee te nemen, zelfs als je op bezoek bent tijdens het schouderseizoen.

4. Picknick in het park

Bezoekers van Barcelona kunnen nog steeds gratis van veel parken genieten, behalve: Park Güell, die nu 8 euro kost voor toeristen. Gelukkig, Parc de la Ciudadela downtown, de thuisbasis van de dierentuin, is een geweldige plek om op een zonnige middag alleen of met vrienden te verkennen. En het kost je geen cent. Ga picknicken en ontspan op het gras als een echte Barcelonaburger. Zodra je de zon op je gezicht voelt schijnen, hoef je je helemaal niet schuldig te voelen over het missen van een paar musea. Je kunt ze altijd bewaren voor een regenachtige dag.

5. Bakkerij goedheid is goedkoper

Om een ​​picknick in het Ciutadella Park te maken, moet je even langs een van de vele bakkerijen in Barcelona gaan. Sommige zijn beter dan andere, maar verkoopt vooral sandwiches, broden en croissants gevuld met hartig en zoet beleg. Lunchen doe je bij een bakker voor ongeveer 5 euro, terwijl uit eten gaan in een restaurant meestal 10-15 euro kost. Nog steeds hongerig? Bekijk deze 18 eettips om te eten als een local in Barcelona.

Meer informatie over het budget van Barcelona

Onthoud dat Barcelona niet duur hoeft te zijn. Het bezoeken van alle musea en toeristische attracties (wat leuk kan zijn om te ervaren) loopt snel vol. Loop rond en winkel in de etalage of hang rond aan de waterkant om groot te besparen. Lees verder voor meer tips om te besparen aanvullende informatie over Barcelona van onze EuroCheap-experts.