Berlijn: waar de WK-finale te zien

2014 eindigt deze zondag. De FIFA World Cup, en tenzij je onder een steen hebt geleefd, weet je dat Duitsland de finale van dit jaar heeft gehaald met een verbluffende 7-1 nederlaag van het Braziliaanse nationale team op dinsdag. (Als je onder een steen hebt geleefd, kan dat) bekijk de hoogtepunten hier.) Ze spelen tegen Argentinië, dat woensdag Nederland met 4-2 heeft uitgeschakeld.

Duitsers zijn meer dan een beetje fanatiek over hun nationale voetbalteam, en na drie opeenvolgende toernooien waar de overwinning ongrijpbaar is gebleven, hoopt het land dat het team de vierde Wereldbeker-titel van Duitsland mee naar huis kan nemen, een historische overwinning die de eerste van het land is. sinds de fusie.

Vorige maand verzamelden Berlijners zich in openbare uitkijkpunten in de stad om de records en records van het toernooi samen te vieren. Als je mee wilt doen, zijn hier enkele van de beste plaatsen om de game te bekijken, evenals aanbevelingen voor waar je goedkope Duitse fan-uitrusting kunt kopen, zodat je naadloos opgaat in de menigte.

Maar eerst de feiten: in 2014 de finale van het wereldkampioenschap begint op zondag 13 juli om 21.00 uur. Duitse tijd. Het wordt live uitgezonden op gratis televisie (ARD); U kunt ARD ook in Duitsland bekijken Gratis livestreaming van het WK hier.

Liefs van de fans

De Berlijnse Fanmeile (Fan Mile) strekt zich uit over 2 km langs de Straße des 17. Juni tussen de Brandenburger Tor en de Siegessäule en biedt de grootste drukte en een fanatieke sfeer. Vanwege zijn grootte wordt de Fan Mile beschermd door een perimeter en zijn bezoekers onderworpen aan veiligheidscontroles en basisbeveiligingsbeperkingen (geen glazen flessen, alcoholische dranken, vuurwerk, wapens of honden).
De Fan Mile heeft vier ingangen:

Straße des 17. Juni, tussen Yitzhak-Rabin-Straße en Großer Stern

Yitzhak-Rabin-Straße bij John-Foster Dulles Avenue

Brandenburger Tor 1: Ebertstraße vanaf Dorotheenstraße, Simsonweg

Brandenburger Tor 2: Ebertstraße vanuit de richting van Behrenstraße, bij Ahornsteig

Ondanks dat er meer dan 100.000 mensen zijn, kan Fan Mile voor de wedstrijd vol raken, dus het is belangrijk om vroeg op te komen om de veiligheid te garanderen en je stoel veilig te stellen!

Je wordt tijdens het spel direct blootgesteld aan de elementen en staat, dus plan je outfit dienovereenkomstig. Pak een kaart in, want het kan zijn dat je op de terugweg naar een ander (verder) station moet vanwege drukte. Onderweg kunt u eten en drinken kopen.

Voordelen: geweldige sfeer

nadelen: parkeren, druk, erg luidruchtig, veiligheidscontrole, langer lopen van/naar openbaar vervoer

De Fan Mile is te voet bereikbaar vanaf S-Brandenburger Tor, S-Potsdamer Platz, S-/U-Hauptbahnhof, S-Friedrichstrasse, S-Bellevue of U55-Bundestag.

Haus der Kulturen der Welt

Op slechts een steenworp afstand van de fan mile (en zeker binnen gehoorsafstand van doelen!) ligt de “zwangere oester” van Berlijn, Haus der Kulturen der Welt (HKW), die de deuren van zijn auditorium opende om een ​​preview van de spelen te bekijken. Er zijn hier geen beperkingen voor eten of drinken, maar eten en drinken zijn ook ter plaatse te koop. Binnen, veel zitplaatsen. Het publiek is geïnteresseerd en opgewonden, maar zeker meer ingetogen in zijn uitbundigheid (en iets ouder) dan de Fan Mile.

Voordelen: zitplaatsen, binnen (bij slecht weer), BYOB

nadelen: hoe langer de wandeling van/naar het openbaar vervoer, hoe sneller het vol raakt

HKW is te voet bereikbaar vanaf S-Brandenburger Tor, S-/U-Hauptbahnhof, S-Bellevue en U55-Bundestag.

Allermunde bij het Hauptbahnhof

Als de Fan Mile en HKW vol zijn, kun je je geluk beproeven voor het Hauptbahnhof, dat 1.000 buitenstoelen heeft die voor het publiek te zien zijn. Vanaf hier kun je het gebrul van de Fan Mile horen zonder de parkeerplaats of de drukte te hoeven doorstaan!

Voordelen: zitplaatsen, BYOB

nadelen: hoe dichter bij het openbaar vervoer, hoe sneller het vol raakt

Allermunde am Hauptbahnhof ligt direct buiten het centraal station van Berlijn.

Als je weg wilt van de hoofdactie, probeer dan een van deze opties, een in het westen, een in het oosten.

Mercedes Benz-hoofdkantoor in Salzufer

De Mercedes-Welt, gelegen in Charlottenburg, opende zijn atrium voor het bekijken van het WK. Grote zitplaatsen binnen en een scherm van 48 m2 (groter dan de meeste Europese appartementen!) betekent dat je de wedstrijd comfortabel moet kunnen kijken, waar je ook zit!

Voordelen: zitplaatsen, binnen, BYOB

nadelen: meer kans om snel vol te raken

Mercedes-Welt bevindt zich in de buurt van S-Tiergarten of U2-Ernst-Reuter-Platz

Wereldbeker Alte Försterei

De WM-Wohnzimmer (World Cup-website) is dit jaar de nieuwste en misschien wel meest verrassende locatie voor het publiek. Stadion in der Alten Försterei is de thuisbasis van FC Union, een van de lokale voetbalteams van Berlijn. Tijdens de World Cup-run van dit jaar namen ze aanmeldingen en zetten ze banken op het hele veld op, waardoor er een gigantische huiskamersfeer ontstond voor het bekijken van uitzendingen op het grote scherm. Maar maak je geen zorgen, zelfs als je geen bank hebt, kun je nog steeds op de tribune zitten en de wedstrijd bekijken. Ze openen om 18.00 uur op speeldagen en zullen zeker vol zijn voor de laatste wedstrijd, dus wees er vroeg bij om een ​​goede plek te bemachtigen. De veiligheidsregels zijn vergelijkbaar met de Fan Mile, maar het is helaas niet toegestaan ​​om eigen eten en drinken mee te nemen.

Voordelen: zitplaatsen, unieke sfeer

nadelen: op een afgelegen locatie moet je al het eten en drinken kopen

Het Stadion in der Alten Försterei ligt op 10 minuten lopen van station S3-Köpenick.

Waar goedkope Duitse ventilatoruitrusting te krijgen?

Je kunt kleine fanproducten in Duitse kleuren kopen, van gekke hoeden tot tijdelijke tatoeages tot zwarte, rode en gouden leis, geluiddempers, vlaggen of brillen, bij een van de vele Euroshops van de stad (het equivalent van de dollarwinkel van het land). Voer “Berlijn” of uw gewenste Duitse postcode in om de dichtstbijzijnde winkel te vinden hier.

Als je wilt investeren in hoogwaardige DFB-truien (momenteel rond de € 80), kun je de beste selectie officiële kleding vinden in warenhuizen zoals Karstadt of Galeria Kaufhof, die beide een speciale “Fan Shop”-ruimte hebben voor voetbalfans. Je vindt de Kaufhof in de buurt van zowel de Alexanderplatz- als de Ostbahnhof-stations, of je vindt een van de andere drie hier Berlijnse winkelcentra; Het is heet 13 zitplaatsen door de hele stad en is bijvoorbeeld te vinden op de Kurfürstendamm of Hermannplatz.