Betaalbare hotels in Parijs: 6 slaapkamers in de buurt van populaire attracties

Hoe belangrijk is de locatie van uw hotel? Als je het ons vraagt, is dat best belangrijk. Of u nu slechts twee dagen in Parijs bent of een hele week, u moet altijd rekening houden met de voordelen van de locatie. Een paar euro extra per nacht kan het verschil betekenen tussen uit bed komen en naar een van de beste buurten van de stad gaan, of kostbare tijd verspillen aan het reizen met de metro van en naar je hotel.

Bezoek onze Parijs hotelgids om tientallen van onze favoriete hotels in Parijs te ontdekken. Maar als je al weet waar je wilt zijn, overweeg dan deze zes hotels in onze favoriete gebieden.

Dubbel vanaf € 95

Als je die toren wilt zien, weet dan dat hij niet in het stadscentrum staat. Als je reisschema een wandeling langs de chique kant van Parijs omvat terwijl je toerist speelt, overweeg dan om in de buurt van de Champs de Mars te blijven. Naast een vriendelijke Engelssprekende eigenaar en comfortabele kamers, geeft Hotel Eber Mars u een paar extra euro’s om te besteden aan de toren en de nabijgelegen rue Cler, een populaire, zij het toeristische, marktstraat.

Dubbel vanaf €89

Als je even weg wilt van alle tourbussen en camera’s, kun je het 20e arrondissement proberen door het te schudden in Mama Shelter, een ultrachique en betaalbaar hotel. Loop alleen door Per Lachaise Cemetery en breng tijd door op een van ’s werelds beroemdste begraafplaatsen met sterren als Edith Piaf, Jim Morrison en Oscar Wilde.

Dubbel: €85

Als je echte hipster wilt spelen in Parijs, of als je gewoon een plek nodig hebt om te verblijven in de buurt van station Gare du Nord op weg naar Londen of Amsterdam, ga dan naar Hotel du Nord. Dicht bij het nu beroemde Canal St-Martin-district (en slechts 2 metrohaltes van het Gare du Nord), is dit een van de trendyre delen van Parijs waar je de Chanel en Vuitton kunt dumpen voor Chucks-sandwiches en alles wat mager is. jeans. Het beste gedeelte? Het hotel leent u een gratis fiets om langs het kanaal te varen. Goedkoop en modieus.

Dubbel vanaf €90

Ben je in Parijs voor de kunst? Zoek niet verder dan Hotel du Cygne, een schattig klein tweesterrenhotel met houten plafonds en vriendelijk personeel. Het Louvre en het Pompidou liggen op korte loopafstand. Het is een geweldig startpunt voor diegenen die snel en gemakkelijk een dosis schilderijen en sculpturen willen krijgen zonder te veel te betalen voor een overnachting. De galerieën en musea van Mare zijn ook niet te ver weg, waardoor het een goede uitvalsbasis is voor een paar dagen inspirerende bezoeken.

Dubbel vanaf € 110

Of je er nu van gedroomd hebt om aan de Sorbonne te studeren of gewoon zo dicht mogelijk bij de Notre Dame wilt zijn, je hoeft niet verder te zoeken dan Hotel Esmeralda op de linkeroever van de Seine. De kamers bieden uitzicht op de twee eilanden van de stad en de beroemdste gotische kathedraal ter wereld. Het hele Quartier Latin, met zijn middeleeuwse en romaanse architectuur, evenals het Pantheon en het hoofdgebouw van de Sorbonne, liggen op korte loopafstand.

Dubbel vanaf €98

Je wilt modieus zijn, maar vooral. Je wilt toerist zijn, maar ook dicht bij de lokale bevolking blijven. Eigenlijk wil je alles. Zet je koffer neer in de Marais bij Hotel Jeanne d’Arc, een heel schattig tweesterrenhotel dat aanvoelt als een herberg. De Marais is een geweldige plek om naar huis te bellen, met verschillende gratis musea, veel winkels voor elk budget en enkele van de beste goedkope eetgelegenheden in de stad.

Meer hotelopties

Voor nog veel meer goedkope hotelopties in Parijs, inclusief meer aanbevelingen voor elk van deze buurten, bekijk de hotelrecensies in onze Parijs-gids.