Beyond Mozart: een stijlvolle en betaalbare gids voor Salzburg in 2014

De foto zegt alles. Salzburg heeft een van de mooiste oude steden van heel Europa en zou op de bucketlist van elke reiziger moeten staan. Het is de moeite waard om hierheen te reizen om te wandelen en dezelfde prachtige straten te ervaren waar Mozart doorheen dwaalde.

Maar de op vier na grootste stad van Oostenrijk heeft veel meer te bieden dan Mozart en de Sound of Music. En verrassend genoeg hoeft een bezoek aan Salzburg, Oostenrijk geen grote deuk in uw budget te zijn, en in 2014 belooft veel leuke, modieuze evenementen. Van gratis jazzfestivals en skipistes met gratis shuttles tot vintage (en betaalbare) bierhallen en kortingen op mainstream entertainment, hier zijn enkele van de beste dingen om te zien in 2014. en hoe u onderweg geld kunt besparen.

Uw sleutel tot Salzburg

Als je echt de beste attracties van de stad wilt zien, moet je eerst een all-inclusive pakket kopen. Salzburg kaart. Het kost slechts € 36 voor 72 uur (of € 23 voor 24 uur en € 31 voor 48 uur), en geeft je toegang tot attracties zoals de geboorteplaats en residentie van Mozart, de kabelbaan naar de vesting Hohensalzburg, het paleis en de tuinen van Hellbrunn, alle bezienswaardigheden van de stad musea en nog veel meer.

Daarnaast kun je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer van de stad. Voor een lage prijs kun je jezelf onderdompelen in de cultuur en geschiedenis van Salzburg en de stad op je eigen schema verkennen.


De podiumkunsten naderen

Naarmate het weer warmer wordt in Salzburg, doen kunst en muziek dat ook. Het podiumkunstenfestival zal fans van creatief theater aanspreken Zomers tafereel die plaatsvindt vanaf 25 juni tot 5 juli Veel evenementen zijn gratis en het festival brengt een levendige sfeer in de stad.

Liefhebbers van dansmuziek hebben dat waarschijnlijk al Elektrisch Liefdesfestival op hun kalender (10-12 juli), en dat zou jij ook moeten doen. In dit driedaagse evenement brengen de beste dj’s van over de hele wereld deuntjes naar jonge Europeanen en wereldburgers die de hele nacht willen dansen onder de Oostenrijkse hemel.

Als je van de klanken van een ander ritme houdt, bezoek dan zeker in de herfst, wanneer Jazz en de stad komt tot leven Van 22 tot 26 oktober de beste muziekclubs openen hun deuren, waaronder coole plekken als Rockhouse, Jazzit, Republic en ArgeKultur. Je zult internationale topsterren en opkomende artiesten naar de oude stadpodia en stadspleinen zien gaan voor een onvergetelijk vijfdaags evenement waar elke show gratis is!

Geniet van de biercultuur van de oude stad

Van monniken tot Mozart, Salzburg brouwt al sinds de 14e eeuw bier voor zijn burgers. Het begon als een beweging van religieuze ordes, maar vandaag gaat de moderne bierscene vooruit dankzij ambitieuze nieuwkomers. Een van de beste plekken om een ​​600 jaar oude traditie te ervaren is Stieglbrauerei (opgericht in 1492!) of de klassiekers Augustiner Bräu in 1621 een stad gesticht door monniken en de thuisbasis van de grootste biertuin van Oostenrijk. Mis deze bruisende plek niet waar de lokale bevolking en toeristen verse traditionele bieren drinken.

Neem een ​​kijkje in een privé vliegtuighangar

Als je niet weet dat Red Bull een Oostenrijks/Salzburg-merk is, kom je er heel snel achter als je de aanwezigheid van het bedrijf overal ziet. Een van de coolste bijdragen van Red Bull is: Hangar 7, een ruim architectonisch juweeltje in de buurt van de luchthaven met een indrukwekkende verzameling privéauto’s en vliegtuigen van de eigenaren. Je vindt er Formule 1- en NASCAR-raceauto’s, historische en moderne straalvliegtuigen en zelfs een capsule en een ruimtepak. Felix Baumgartner’s beroemde stratosferische sprong.

Ga de piste op met de gratis shuttle

Als je toe bent aan een pauze van de stad, kun je een dag op de pistes doorbrengen in een van de populaire bergresorts van Oostenrijk. Salzburg biedt een gratis skibus direct naar Winterresort Flachau. De reis duurt slechts ongeveer een uur, dus halverwege de ochtend voel je het verse poeder al onder je voeten.

En als u op zoek bent naar nog meer skiën en snowboarden, dan is Salzburg perfect gelegen aan de voet van de Alpen, met alle grote resorts binnen handbereik. Ga overdag de piste op en geniet ’s avonds van een nacht in de stad! Nu is het Salzburg.

Slapen is goedkoop

EuroCheapo biedt een aantal uitstekende en betaalbare hostels, van € 60 per nacht tot viersterrenhotels voor ongeveer € 90. Bekijk onze hotelgids voor prijzen en meer informatie.