Bij een eerste bezoek aan Barcelona: 7 fouten om te vermijden

Ondanks dat het een “kleine” grote stad is met slechts 1,5 miljoen inwoners. Barcelona De 8 miljoen toeristen die elk jaar van over de hele wereld komen, kunnen overweldigend zijn. Van op de verkeerde plek blijven tijdens je bezoek tot het eten van bevroren paella die speciaal voor toeristen is opgewarmd, het is gemakkelijk om in toeristenvallen te trappen… vooral als je er voor het eerst komt.

We hebben in het verleden zelf veel van deze fouten gemaakt en we zijn hier om u te helpen deze beginnersfouten te voorkomen wanneer u de op een na grootste stad van Spanje bezoekt.

1. In niemandsland blijven om geld te besparen

Onlangs ontmoette ik een stel in de trein die sindsdien een paar dagen naar Barcelona waren gekomen Parijs. Ik vroeg waar ze logeerden en ze zeiden Sarrià. “Oh…” zei ik, en ze zagen de bezorgdheid in mijn ogen. Sarrià is een mooi gebied, maar het is niet goed verbonden met de metro en het is niet centraal (er is een trein). Het echtpaar besteedde ongetwijfeld het grootste deel van hun tijd aan het onderhandelen over het openbaar vervoer of het betalen van taxi’s.

Het kost je misschien meer om in het centrum te blijven, maar als je maar een paar dagen hebt, is het de moeite waard om wat extra euro’s uit te geven. U bespaart op de lange termijn geld, tijd en kopzorgen door een plaats te kopen in centrale gebieden, bijv Gotische wijk of Eixample.

Een woord van waarschuwing: La Rambla ligt centraal, maar het kan er druk en toeristisch worden, dus als je wat meer rust en stilte wilt, probeer dan Herberg “Fernando”. en Hostel Goya, ze zijn allebei slechts een paar blokken verwijderd van de hoofdweg.

6. Ontbijten in je hotel

Heel weinig keer denk ik dat ik een heb gekregen hotelontbijt het was het waard. Om de een of andere reden zijn toast, jam, sap, vloeibare kaas en koffie in het hotel meestal ongeveer drie keer zo duur als een nabijgelegen lokale bar. Soms kunnen ze ermee wegkomen omdat gasten op zoek zijn naar gemak.

Als je € 10 wilt besparen, zoek dan een café of bakker en ontbijt voor € 3 of € 5 in plaats van € 18. Toegegeven, voor die prijs krijg je geen eieren, spek, pannenkoeken en wafels. Maar als u een goede koffie en een boterachtige croissant, een broodje ham en vers fruitsap (een typische ochtendsnack in Barcelona) wilt, vindt u een geweldige selectie tegen lage lokale prijzen.

Een van mijn persoonlijke favorieten is Café Laie, gelegen in Pau Claris. Hier is een lijst met nog meer favoriete plekken om te ontbijten.

7. Aankoop van HolaBCN-metrokaartjes

De HalloBCN! kaartjes worden verkocht bij toeristeninformatiepunten, bus- en metrostations op de luchthaven. Ze zijn geen goede deal in vergelijking met een gewone metrokaart. Als je langer dan twee dagen in Barcelona bent, koop een T-10, die 10 ritten in de stad biedt voor ongeveer € 10. Let op: deze pas is ook te gebruiken in de bus en tram.

Let op: Je moet de T-10 kopen op een metrostation (niet in de bus of tram) en je kunt de T-10 kopen met contant geld of creditcard.