Brugge met een beperkt budget: de perfecte weekendroute

Brugge ademt een zorgeloze sfeer en omringt de lokale bevolking met een warme deken van gezellige tavernes, bakkerijen en romantische wandelingen.

Weekends gaan langzaam en aangenaam voorbij terwijl mensen het gevoel van deze slaperige 14e-eeuwse Vlaamse stad omarmen. Bovendien is er geen tekort goedkope hotels en hostels in de stad vanaf € 47.

Maar waar te beginnen met nadenken over hoe je hier tijd kunt doorbrengen? veel goede buurten? Vrees niet, want we hebben het perfecte Cheapo-weekend in Brugge afgerond.

Dag 1

Ontbijten in het winkelcentrum zoals in Delhaize (ze zitten vol met vers gebakken goederen) en geniet van het uitzicht Markt voordat de toeristen arriveren. Op woensdag is er een open markt met lokaal gemaakte jam en een tiental kraampjes met chocoladepraliné. Tenzij het al op je bucketlist staat, moet je waarschijnlijk wachten met de rit met de paardenkoets van € 50 – Brugge is zeer beloopbaar en het beste te voet verkend.

Sightseeing en wandelen rond betaalbare attracties

Om de stad (en voordelig) te verkennen, kun je vanuit het centrum starten Burgplein. Sla de wandeling van € 8 op de klokkentoren over voor uitzicht op de stad achteraf. Een ongedwongen wandeling naar het zuiden, door de steegjes en huisjes, brengt je onder Gentpoort poorten. Geniet van de zon bij de grachten van Minewater Park. Vlakbij is de Brugse foto-op Begijnhof, een rustige tuin met romantiek overal geschreven.

Window shopping is gratis

Window shopping lijkt misschien voor de hand liggend als je een klein budget hebt, maar Brugge is er perfect voor. Kleine kantboetiekjes, Belgische wafels en chocolaatjes staan ​​als kleurrijke hoge hakken langs de etalages. Klein handgemaakt speelgoed, een glimmend stel Belgische bierglazen en zelfs particuliere huizen tonen hun unieke collecties in de ramen van de straat.

Indoor lessen zijn goedkoop

Op een regenachtige dag de stad in? Probeer een bezoek te brengen aan Dali-museum voor € 10 en upgrade de ervaring voor een paar euro extra – voor € 13 krijg je een glas Cava en Belgische chocolade. Basiliek van het Heilig Bloed is een sierlijke kapel waarvan wordt gezegd dat deze het bloed van Jezus Christus bevat Kerk van de Moeder Gods is het beeld van de Madonna met Kind van Michelangelo. Beide kerken zijn gratis, maar er is een extra donatie van € 2,50 voor Christus’ ‘bloed’ kijktijd.

De Halve Man Brouwerij Tour.

Ondanks dat er in Brugge honderden bieren worden gebotteld, is er maar één brouwerij in de stad. De Halve Maan (wat “Crescent” betekent) is een familiebrouwerij die bekend staat om zijn soepele Brugse Zot bleke en bruine ales. Hun rondleidingen van 45 minuten lopen elk uur en zijn zowel informatief als vermakelijk, met de kans om een ​​geweldig uitzicht over de stad te hebben en te eindigen met een biertje om van te genieten in een authentiek Belgisch bierkeldercafé. Sterker nog, ze kosten slechts € 7,50 en zijn de hele dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Een portemonnee-vriendelijke avond

Goedkoop eten is het beste in restaurants die geen menu’s in regenboogtalen hebben. Je kunt altijd bij friet en wafels blijven, maar lokale specialiteiten zijn gemakkelijk te vinden. Bierribben op maandag krijg je onbeperkt eten voor € 18 (dagelijks voor groepen vanaf zes personen) of een gezondere bistro Hashtag eten (€13) en snelle Pasta Delizia (€6).

Verander uw dag wandelen in een café-bierhoppen-avontuur. Er zijn een aantal geweldige en authentieke favorieten Le Trappiste, De Garre en T’Brugsch Bieratelier. Er zijn meer dan 300 bierselecties in veel Brugse cafés. Bezoek bij warm weer de biertuin van de oudste kroeg van Brugge Café Vlissinghe (ongeveer 1515!). Bars zoals Backpackers brengen levendigere nachtelijke bars Charlie Rockets en Lybeer Traveller’s Hostel.

Dag 2

Als je het avondeten niet hebt gespaard, moet je wat geld hebben voor een smakelijk begin van de volgende ochtend. Een goede patisserie of bakkerij in Brugge is een goedkoop alternatief voor een duur ontbijt. Sommige favorieten zijn Theesalon met peperkoek (€10), Zoetwaren Academie (4 euro), Boeken en lunch (€12) of La Baguette (4 euro).

Fietsen rond Brugge voor €10

Als op de fiets in Amsterdam was te intimiderend om te proberen, Brugge is de beste plaats voor twee pogingen. Haal een fiets voor vandaag op bij Fietsverhuur Brugge (€10) of Fietsen Popelier (12 euro) en verlaat de stad.

Ontdek Damme en verder

Er zijn fietsborden rond Brugge, en velen geven ze aan Damme. Volg vanuit het stadscentrum de Potteriere langs het kanaal. Als u de stad verlaat, komt u in DamseVaart-Zuid. Het is een gemakkelijke fietstocht van drie kilometer langs de rivier naar Damme, een klein havenstadje dat dateert uit de 14e eeuw. De fietstocht biedt een zoete proeverij van het Vlaamse platteland, en Damme is een geweldige plek voor een middagpicknick.

Een iets uitdagender fietstocht ten noorden van Damme zal de bezoekers belonen met de stranden van de Belgische Noordzee. Steden houden van in Blankenberge en Knokke-Heist zijn bescheiden badplaatsen met kleine jachthavens en windsurfmogelijkheden. Blankenberge krijgt bonuspunten voor zijn prachtige jachthaven en zeedierenpark.